Dordrecht weer zwak in uitduel

Ploeg van Theo Bos ook bij Fortuna Sittard onder de maat

FC Dordrecht en het spelen van uitwedstrijden: het blijft dit seizoen een ongelukkige combinatie. Door het verlies in Limburg bij Fortuna Sittard (2-0) blijft het wachten op de eerste winst buitenshuis. Het linkerrijtje raakt zo uit beeld.

Johan Versluis sloeg de scheenbeschermers die hij in de handen had hard tegen elkaar. Terwijl de verdediger van FC Dordrecht het hoofd schudde, kaatste hij de vraag terug: ,,Weet jij het? Als we wisten waarom we uit niet kunnen winnen, was het ook makkelijk op te lossen. Op de één of andere manier lukt het ons thuis om bij een achterstand veerkracht te tonen. Maar uit dus niet.”

Langzamerhand kan het een obsessie worden. In eigen huis is FC Dordrecht in competitieverband dit seizoen nog ongeslagen. Maar zodra de ploeg van trainer Theo Bos buiten de standsgrenzen komt, blijft het dus hommeles. ,,Het is belangrijk dat dit niet in de kopjes gaat zitten,” realiseerde Versluis zich. ,,Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

Als het uitblijven van de eerste uitoverwinning nou gebaseerd was op aanhoudende pech, dan was er wellicht makkelijker mee te leven. Maar ook voetballend is het doorgaans stukken minder dan in eigen stadion. De wedstrijd bij Fortuna was daar allesbehalve een uitzondering op, hoewel de ploeg na de 2-0 achterstand beter in het spel kwam. Maar dat was veel te laat.

In eerste instantie leek er nog niets aan de hand. Omdat de gastheren er in het eerste halfuur eveneens weinig van bakten, moeten de circa 25 trouw meegereisde fans van FC Dordrecht zich op dat moment ongetwijfeld hebben afgevraagd bij welk treurspel ze terecht waren gekomen. Ver van huis zagen ze hun favorieten vanaf de eerste minuut ploeteren tegen een eveneens verre van briljante opponent. Mede ingegeven door het vrijwel constante balverlies dat beide teams leden, was het verklaarbaar dat noemenswaardige kansen lange tijd uitbleven.

Verkeerd

Pas na exact 35 minuten kwam het duel (onverwacht) tot leven. FC Dordrecht leek zelfs – tegen de verhoudingen in – op een 1-0 voorsprong te komen, omdat Fortuna-verdediger Timothy Dreesen de bal volkomen verkeerd naar zijn doelman terugtikte. Slechts met de allergrootste moeite wist de Limburgse keeper de bal nog net uit de benedenhoek te stompen.

Terwijl de bezoekers wellicht nog treurden van die gemiste mogelijkheid, werd rechtsback Geenen (Fortuna) amper dertig seconden later alle vrijheid gegeven om een diagonale pass over dertig meter te verzenden naar Richard Stolte. Aangezien de middenvelder geen Dordrecht-speler in zijn buurt meer had, werd het eenvoudig te scoren (1-0).

Nadat Fortuna-spits Gommans een enorme mogelijkheid had gemist, wist ook Dordrecht voor het eerst (en achteraf voor het laatst) op eigen kracht voor zeer serieus gevaar te zorgen. Van dichtbij kopte Johan Versluis de bal weliswaar buiten bereik van de doelman, maar tevens naast het Sittardse doel.

Hoewel Dordrecht met het alsnog inbrengen van de met een lichte blessure op de bank begonnen Cecillio Lopes dacht de nederlaag te kunnen afwenden, boorde Fortuna die hoop al vlug in de tweede helft de grond in. In eenzelfde situatie waarin Versluis eerder had gemist, kopte Geenen op korte afstand van de doellijn de bal hard achter de kansloze keeper Doedée (2-0).

Weliswaar liet Fortuna vervolgens het spel aan Dordrecht, maar op de counter bleven de Limburgers enkele enorme kansen krijgen. Iets wat de bezoekers niet lukte. Laat staan dat er nog tegengescoord werd. ,,En dan moeten we bovendien weer 2,5 uur in de bus om thuis te komen,” baalde Johan Versluis.

Opstellingen

Fortuna: Wintjens; Geenen, De Boer, Dreesen, Schroyen; Scheelen, Voorn (63. Secerovic), Ricksen, Stolte, Diaz; Gommans (88. Wagemakers).

FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Beugelsdijk, Amevor; Hulst, Kousemaker, Rijswijk (75. Coster); Tano (64. Curiel), Mayele, Achterberg (46. Lopes).

Bijzonderheden: Arbiter Davy Otto hield de kaarten op zak.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.