Dordrecht uiteindelijk toch met lege handen

Lang zag het ernaar uit dat FC Dordrecht met een verdienstelijk resultaat vanuit Almere huiswaarts zou keren. Zeker nadat Liam Bossin een dubbele strafschop uit zijn doel had weten te houden, leek een verdiend punt binnen handbereik. In de 86e minuut moest het zich helaas alsnog gewonnen geven: 2-1.

Onder een weldadig najaarszonnetje ontplofte de wedstrijd in het even gezellige als fraaie Yanmar stadion op veelbelovende wijze. Na amper honderd tellen kon de thuisaanhang al juichend opveren toen Resink de eerste hoekschop tot de doelpunt promoveerde. Nog geen twee minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip en ramde Samuele Longo onberispelijk de 1-1 tegen de touwen.

Het spectaculaire begin kende daarna geen vermakelijk vervolg. De omstandigheden van de zomers aanvoelende dag en het gezelschap op de tribune maakte het toch een aangenaam verblijf. Met Jerailly Wielzen als noodzakelijke vervanger voor de langdurig geblesseerde Schippers, Mauro Savastano in plaats van Van de Avert in de laatste linie en de weer helemaal fitte Boubakar op de plek van de gepasseerde Balde stond FC Dordrecht als een huis. Almere City mocht het balbezit, combineerde ook nauwkeurig, maar wist zich geen weg door de solide afweer. In de tegenaanval bleef Dordt de gevaarlijkste ploeg.

Het duurde tot vlak voor rust eer er weer echt wat te beleven viel. Bossin redde knap op een inzet van dichtbij en vervolgens werd Longo volledig alleen richting het Almeerse doel gestuurd. Oog in oog met Nordin Bakker wist de Italiaanse spits de keeper echter niet te passeren.

In de tweede rondgang eigende Dordt zich een groter aandeel in de wedstrijd toe. De thuisclub, waar gaandeweg het “Dordtse trio” Thomas Poll, Danny Post en Jose Pascual hun opwachting mocht maken, bleef alleen wel de dominantste. Een kwartier voor tijd leek het pleit beslecht te worden. De gedecideerd fluitende scheidsrechter Rozendal wees voor de tweede maal naar de stip na een onfortuinlijke actie van Jerailly Wielzen.

Liam Bossin won de tweestrijd vanaf elf meter door de inzet van Hilterman met een katachtige reactie te keren. Tot ontzetting van alles dat groen-wit was klonk een onberispelijk fluitsignaal van Rozendal omdat Bossin te vroeg van zijn lijn gekomen was. In de herkansing raakte Hilterman de paal.

In de slotfase boekte Almere “met hangen en wurgen” alsnog de zege. Een weergaloze soloactie waarmee Akujobi door het strafschopgebied slalomde leek toch te stranden, maar de andermaal ongelukkige Wielzen bood Anthony Limbombe de gelegenheid te 2-1 binnen te schieten.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azouzzi, Van Huizen, Savastano; Wielzen, Schuurman, Suray, Brito; Camara (55. Balde), Longo (82. Noc), Pinas (69. Miceli).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.