Dordrecht tegen Sparta belangrijke wedstrijd

Vanavond heeft de meest aansprekende wedstrijd van het seizoen tegen Sparta een extra dimensie gekregen. Drie opeenvolgende nederlagen deden de Kasteelheren van hun troon glijden en kostte trainer Michel Vonk zijn plaats op de bank. Zijn plek wordt voor deze ene wedstrijd ingenomen door tijdelijk veldheer Arjan van der Laan die samen met de eveneens nieuwe assistent Peter van den Berg de honneurs waarneemt totdat de gisteren aangestelde Henk ten Cate aan de slag gaat.

De promotie-aspiraties van Sparta staan nog altijd kaarsrecht overeind, het resultaat aan de Krommedijk is derhalve van groot belang. Voor de thuisclub lonkt nog immer de beoogde deelname aan de Play Offs. In die strijd is het derhalve ook alleen maar de winst die zal tellen.

Virgil Breetveld laat de perikelen op Spangen aan zich voorbij gaan en richt volledig op zijn eigen ploeg die zich wil revancheren voor het – onnodige – verlies afgelopen week tegen Oss. Rogier Molhoek (enkel) en Romario Kortzorg (bovenbeen) vormden deze week nog vraagtekens, maar hun meespelen wordt niet uitgesloten.

Arjan van der Laan maakte na zijn aanstelling geen geheim van zijn plannen, de media mocht ruimschoots melding maken van zijn bedachte mutaties in de opstelling. Meest opvallende zal het debuut van de jonge Jeremy de Nooijer (zoon van Dennis) zijn.

“Het is een rare week geweest, maar wel een leerzame”, vertelt Arjan van der Laan die tussen 2004 en 2006 twee en een half seizoen het groen-witte shirt van Dordrecht om zijn schouders droeg. “Van het ene op het andere moment valt de beslissing en komt er een heel mediacircus op gang. Je weet dat het erbij hoort, maar toch is het ineens heel anders”.

Van der Laan is nog bezig met zijn opleiding Coach Betaald Voetbal, komende zomer hoopt hij zijn diploma daarvoor te halen. “Daarom zei ik al tegen Peter (van den Berg, red.) dat dit een goede ervaring is om alvast mee te nemen. We doen samen de cursus en dit aspect wordt daarin niet behandeld”.

Na de aanstelling van Henk ten Cate zal het zeggenschap van Arjan van der Laan – voorlopig – tot deze ene wedstrijd beperkt blijven. “Ik vind het prima dat Ten Cate erbij is gehaald. Dat is goed voor de club en ik zal proberen de zaak zo goed mogelijk aan hem over te dragen. Maar dat zal zeker niet gemakkelijk worden”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.