Dordrecht schrikt van persoonlijk drama Versluis

De noodgedwongen beëindiging van de sportieve loopbaan van Johan Versluis betekent voor FC Dordrecht een groot verlies, vertellen diverse betrokkenen. ,,Het verlies van Johan is voor het team een flinke aderlating. Hij weet wat er op dit niveau gevraagd wordt en is daarnaast met zijn ervaring van grote meerwaarde in de kleedkamer,” betoogt interim-coach Harry van den Ham.

,,Het moet een geweldige impact hebben om in de bloei van je leven te horen dat je geen topsport meer mag bedrijven,” vervolgt Van den Ham, die gisteren zijn spelersgroep in een gelaten sfeer aantrof. ,,Het is heel vreemd, Johan heeft tien jaar lang nergens last van gehad. Als hem dit op zijn veertiende was verteld, had waarschijnlijk niemand van Johan Versluis gehoord. Nu wordt hij onderzocht en komt er een hartritmeafwijking uit naar voren. Rationeel is het verklaarbaar dat hij niet meer mag voetballen, er is geen arts op de wereld die zal zeggen dat het geen probleem is om met een hartafwijking elke dag op het veld te staan. Het probleem is dat voetbal niet rationeel is. Ik hoop dat dit het laatste incident is, we zitten bij FC Dordrecht momenteel in een emotionele achtbaan.”

Aanvoerder Wilmer Kousemaker schrok toen hij hoorde dat Johan Versluis niet meer voor FC Dordrecht uit kan komen. ,,Ik weet niet wat ik hierop moet zeggen,” aldus Kousemaker. ,,Hier moet hij kapot van zijn. Voetbal is werk voor ons, maar tegelijkertijd is het ook het leukste dat je kunt doen. Dit is dramatisch voor hem en de club.”

Ook Jeffrey Rijsdijk is verrast door het slechte nieuws. ,,We wisten al een tijdje dat er onderzoeken waren naar zijn hart, maar deze uitslag valt me tegen. Het is een flinke tegenslag voor Johan, maar ook voor de ploeg. Hij is een heel goede voetballer voor FC Dordrecht, die hier al veel mensen heeft zien komen en gaan. Daarnaast is Johan een ontzettend aardige jongen, die altijd een praatje maakt met iedereen.”

Voormalig FC Dordrecht-verdediger Bart van Muyen – thans FC Oss – had zijn record van meeste aantal wedstrijden (233 competitieduels) in het groen en wit graag overgedragen aan Johan Versluis. ,,Helaas heeft hij niet zelf de keuze kunnen maken om afscheid te nemen van het betaalde voetbal. Ik had hem mijn record graag gegund. Johan was voor mij een geweldige ploeggenoot. Een verdediger met een schitterende pass en met zijn Dordtse achtergrond een zeer belangrijke speler voor de club. Het is heel triest, hij heeft er alles aan gedaan om dit niveau te bereiken en moet er nu mee stoppen. Ik hoop dat hij het slechte nieuws de komende tijd kan relativeren. Een goede gezondheid is voor zijn familie tien keer belangrijker dan voetbal. Hoe moeilijk het ook is, het blijft toch maar een spelletje.”

Tekst: Yorick Groeneweg / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.