Dordrecht redt het niet

In de Rijnmondderby bij Sparta kon FC Dordrecht de (misschien te) hoog gespannen verwachtingen zondagmiddag niet waarmaken. In een vlak duel dat nimmer sprankelde was de thuisclub eenvoudig met 3-0 te sterk. Een score die al bij rust was bereikt.

De doelpunten waren in de eerste helft keurig verdeeld, bijna om het kwartier mocht het scorebord een cijfertje verspringen. Deekman, Van Hout en Nieuwendaal (met een beauty van afstand) waren daar de oorzaak van.

In feite waren dat zo ongeveer ook de enige doelpogingen van de thuisclub die daarmee dus een lesje in efficiëntie ten toon gaven. De gasten kwamen feitelijk helemaal tot geen scoringskans. Daarmee was eigenlijk het verhaal van de wedstrijd verteld.

Na rust vond Sparta het prima en kon Dordrecht – ondanks de verse aanvalskrachten Mayele en Martina – nog steeds geen potten breken. De Schapekoppen probeerden het wel, maar bleven aanvallend dit keer machteloos. Voor het eerst deze competitie kwam de scoreteller niet in beweging en niet eerder bezorgde Dordt de keeper van de tegenpartij zo’n rustige wedstrijd.

Later meer…

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.