Dordrecht komt veel tekort tegen De Graafschap

Het viel vrijdagavond weer niet mee als supporter van FC Dordrecht. Met de gebruikelijke hoop op beter was aan de kijkklus tegen De Graafschap begonnen, maar met lede ogen moest een oor wassing worden aanschouwd. Of met andere woorden: de Schappekoppen werden afgeslacht door de Superboeren: 0-4.

Net zoals de lente nog ver uit zicht leek in de vrieskou van de late winter, was er op het veld geen schijn van verbetering zichtbaar. Zonder de geschorste Van Huizen en de zieke Receveur moest het elftal van Michele Santoni het zonder ervaren leiders stellen. Vanuit die beperking had de oefenmeester een strijdplan met vier aanvallers bedacht. In de stroperige eerste rondgang kwam van die goede bedoelingen alleen weinig terecht.

Sterker nog, in amper een kwartier kregen oud-Dordtenaar Giovanni Korte (hoe lang is het geleden dat de kleine aanvaller vanaf vijftig meter de Krommedijk in euforie liet ontploffen…?) en Neghli alle gelegenheid hun naam in de statistieken te vermelden en brandde een stekende 0-2 op het scorebord.

Samuele Longo kreeg vervolgens de enige kans voor rust in de schoot geworden, maar de Italiaanse spits wist op weg naar het De Graafschap doel geen raad met de bal. Aan de overkant was het andermaal Liam Bossin die zijn ploeg nog enigszins in de wedstrijd hield. Stijlvol zweefde de keeper door zijn doel om een pegel van Neghli uit de kruising te ranselen.

Met drie wissels begon Dordt in ieder geval energieker aan deel twee. Met een kopbal van Van der Avert en twee schoten van Miceli werd in korte tijd het domein van Hidde Jurjus bestookt. Het leek nog te kunnen voor de thuisclub en een warme vlaag van hoop gloeide door de kille avondlucht. Maar de nieuwe daadkracht was lang niet voldoende om De Graafschap aan het wankelen te brengen. Zonder al te veel moeite bleven de gasten op de steeds verder omgeploegde grasmaat op de been.

In de slotfase counterde de ploeg van aanvoerder Jeffrey Fortes naar de beslissende 0-3 met een intikkertje van Kaandorp voor een leeg doel. De pijn was daarmee nog niet geleden. Een correct lijkende sliding van Benjamin werd door de arbiter van dienst anders beoordeeld: vanaf elf meter schoof Buttner via de hand van Bossin nummer vier van de avond in het doel.

Het sierde de voormalige Dordtse helden Fortes en Korte dat zij de laatst overgebleven supporters op West nog persoonlijk de aandacht gaven om nog enige troost te brengen.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (74. Van Vianen), El Azzouzi, Van der Avert, Savastano (46. Brito); Schuurman, Çetin; Camara (46. Reemst), Longo (77. Doesburg), Toure, Pinas (46. Miceli).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.