Dordrecht heeft geen kind aan Jong PSV

Na het gelijkspel van afgelopen week tegen Telstar thuis werd er vol smacht gewacht op drie punten. Trainer Harry van den Ham was weer terug op de bank voor de uitwedstrijd. Steenvoorden keerde na zijn schorsing gelijk weer terug in de basis. Lima begon op bank net als Daniels en Lumu.

De ploeg uit Dordrecht ging op bezoek in Eindhoven op de Herdgang. Op het koude trainingscomplex van PSV werd gelijk druk uitgeoefend op de tegenstander.

De mannen tegen de jongens
Jong PSV wist in het begin niet goed hoe ze het moesten opnemen tegen deze grote brede kerels uit Dordrecht. Een mooi voorbeeld was de strijd tussen Danzell Gravenberch en Olivier Rommens. De middenvelder van Jong PSV kon met geen mogelijkheid de duels aangaan op het middenveld tegen de beresterke Gravenberch.

Na bijna tien minuten gespeeld te hebben kreeg Dordt via Janga een grote kans. Steenvoorden stuurde Curiel weg aan de rechterkant, die de bal scherp voorgaf en de aanvaller kopte rakelings naast. Zo nu en dan kwam de ploeg van Pascal Janssen er aardig uit, maar steeds kwam ze op het laatste moment een verdediger van Dordrecht tegen. Te Loeke die al vroeg in de wedstrijd in actie moest komen op een schot van Paal.

De wedstrijd was in evenwicht totdat Curiel een voorzet op het hoofd van Rangelo Janga wilde leggen. Op het moment dat hij de bal voorgaf kwam Van Vlerken voor de man en kopte hij onbedoeld de bal achter zijn eigen doelman. Hij tekende voor de openingstreffer.

Na een half uur voetballen moest Gravenberch noodgedwongen het veld verlaten nadat hij voor de tweede keer geblesseerd op de grond lag. Lumu nam zijn plek in en dat was een gouden zet van Harry van den Ham. De middenvelder van Dordt sleurde, sprintte, passeerde en deed vooral zijn best om te laten zien dat hij thuis hoort in het basisteam.

Na een verkeerde ingooi van pechvogel Van Vlerken kwam de bal terecht bij Janga. Hij twijfelde niet en ging op de doelman van Jong PSV, Remko Pasveer, af en passeerde hem. De 0-2 was binnen. Dit was alweer zijn zevende treffer van dit seizoen.

FC Dordrecht en Harry zaten al vroeg in de wedstrijd op rozen, want niet veel later schoot Jeroen Lumu de 0-3 binnen. Linksback Aktaou gaf de bal voor maar werd door iedereen, behalve Lumu, gemist. Hij stond koud in het veld en pikte zijn doelpunt mee gelijk mee.

Drie punten mee naar de Tempel der Beschaving
Voor Dordt was de tweede helft slechts een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Ze gingen door met waar ze in de eerste helft gebleven waren. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Jong PSV steeds dreigender voor het doel van Te Loeke. Zowaar werd het 1-3 door een doelpunt van Sanoh. Dordrecht zat in fase waarin de Eindhovenaren het betere van het spel hadden. Ze kregen kans op kans maar zonder resultaat.

Een kwartier voor tijd was daar gouden wissel nummer twee, Van Wermeskerken. Hij scoorde de 1-4, op aangeven van Lumu. Dit was het allereerste doelpunt van de Dordtse verdediger in dienst van FC Dordrecht en in zijn carrière.

Alle hoop die Jong PSV nog had was meteen weg en Dordrecht kwam niet meer in gevaar. Er kwamen nog wat kleine kansjes maar echt gevaarlijk werden beide ploegen niet meer. De tweede helft heeft meer moeite gekost dan gedacht maar het belangrijkste is het eindresultaat.

Scoreverloop:
0-1 ’16 Van Vlerken
0-2 ’34 Janga
0-3 ’35 Lumu
1-3 ’67 Sanoh
1-4 ’76 Van Wermeskerken

Opstellingen:
Jong PSV: Pasveer, Van Vlerken, Hermannsson, De Wijs (74’ Lukovic), Heessakkers, Alberto, Paal (60’ Konings), Rommens, Cmiljanic (46’ Sanoh), Leemans en Boljevic.
FC Dordrecht: Te Loeke, Fortes, De Greef, Steenvoorden, Aktaou, Gravenberch (33’ Lumu), Curiel (68’ Daniels), Chacon, Janga, Roorda (73’ Van Wermeskerken) en Pisas.

Bijzonderheden: Arbiter Berben gaf geel aan Sanoh en Van Vlerken (Jong PSV)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.