Dordrecht deelt punten met Volendam

FC Dordrecht ging op bezoek in het regenachtige Volendam. Dordrecht is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning in 2016. Alban Bunjaku debuteert voor het eerst in de basis, na een invalbeurt tegen Emmen afgelopen maandag.

Sterk begin Dordt
De Dordtenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Een vrije trap van Jordy Vleugels aan de linkerkant kwam bij de lange Rangelo Janga terecht. Hij kopte de bal in alle vrijheid het Volendamse doel binnen en zorgde voor de 0-1. Niet snel daarna was het FC Volendam al met de 1-1. Achterin ging het fout bij Dordrecht en Te Loeke kon de bal niet wegwerken, zo kon Laghmouchi de bal in een leeg doel schuiven.

Dordt kreeg in de openingsfase de beste kansen op de 1-2 via Janga en Daniels, maar beiden wisten het doel niet te vinden. Janga was het gevaarlijkste voor het doel, hij maakte het de verdediging en doelman erg lastig. Een gevaarlijke kans kwam via nieuweling Bunjaku uit een vrije trap. Hij hield de bal te lang bij zich en kon niet meer tot schieten komen. Volendam werd gevaarlijk aan de linkerkant maar Robbert te Loeke stond goed in de weg en pareerden de bal. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel aan beiden kanten er niet beter en kon niemand zich onderscheiden.

Gelijkspel om mee te leven
In tweede helft kwamen de Schapenkoppen weer vroeg op voorsprong. Via een mooie steekpass van Arnaud De Greef, was het Alvin Daniels die de bal in de korte hoek schoot en zorgde voor de 1-2. Dordt bleef aanzetten en maakte het Volendam heel lastig. Danzell Gravenberch schoot vanaf 35 meter de bal snoeihard op de paal en niet veel later stuurde Glenn Bijl, Daniels weg aan de rechterkant. De vleugelaanvaller gaf de bal voor en deze werd inschoten door Janga maar zijn schot werd geblokkeerd.

Twintig minuten voor tijd moest Dordt het opnemen tegen tien man van Volendam nadat Chacon en Schouten met de hoofden tegen elkaar kwamen. De verdediger van Volendam kon niet meer verder dacht men, maar even later keerde hij terug het veld in.

Ruim tien minuten voor tijd kwam Volendam naast Dordrecht op het scorebord. Een van richting veranderd schot werd via Steltenpool achter Te Loeke gewerkt. Tot overmaat van ramp werd aanvoerder Jeffry Fortes met rood van het veld gestuurd na een overtreding.

De ploeg van Van den Ham moest uiteindelijk met tien man genoegen nemen met één punt.

Scoreverloop:
0-1 8’ Janga
1-1 9’ Laghmouchi
1-2 50’ Daniels
2-2 78’ Steltenpol

Opstellingen

FC Volendam: Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Ababio, El Hamdi, Laghmouchi (36’ Van Son), Kwakman (46’ Vlak), Philips, Mertens (63’ Steltenpool) en Van Kippersluis.
FC Dordrecht: Te Loeke, Bijl, De Greef, Fortes, Aktaou, Gravenberch, Lumu, Vleugels, Janga, Bunjaku (62’ Chacon) en Daniels.

Bijzonderheden: Arbiter van de Graaf gaf geel aan Aktaou en rood aan Fortes (FC Dordrecht)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.