Doorzetten beloond met punt

Een 1-1 bleek voor FC Dordrecht vrijdag het maximaal haalbare tegen het stugge Excelsior dat zijn tiende gelijkspel van het seizoen binnenhaalde. In de herstart van de competitie probeerde de thuisclub alles om het publiek op een driepunter te trakteren, maar slaagde er niet in de Kralingers echt in verlegenheid te brengen.

Harry van den Ham startte met twee debutanten. Op de linksbackplaats kwijtte Robin Gosens zich goed van zijn nieuwe taak en op het middenveld mocht Yoeri Loen zich bewijzen. Voor de rest waren de vertrouwde namen te bewonderen die – gesterkt door de scherpe trainingen van de afgelopen week – direct de weg naar voren probeerden te zoeken. Excelsior had dezelfde gedachte, maar beide ploegen konden geen weg door elkaars defensies vinden.

Kansen kwamen er wel. Met een tussenpoos van tien minuten veerden de tribunes hoopvol omhoog, maar keeper Jordy Deckers ontpopte zich tot de Excelsior speler. De doelman had bovendien stijlvolle antwoorden op twee scherp aangesneden vrije trappen van Yoëll van Nieff. Alleen op een inzet van Giovanni Korte was Deckers machteloos, alleen trof de aanvaller vanuit buitenspelpositie.

Tussendoor was de eerste serieuze poging aan de andere kant wel raak. Assistent-scheidsrechter Kleinjan hield zijn vlag wel naar beneden waardoor Lars Hutten vrij kon doorlopen. Met het fortuin van een uitglijdende Peersman vlak voor Warner Hahn had Hutten geen moeite de Dordtse goalie te verschalken: 0-1.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Kort nadat Van den Ham in het laatste kwartier met Jessy Mayele als vierde aanvaller va banque was gaan spelen mocht FC Dordrecht zijn voormalige spits Lars Veldwijk voor de tweede maal dit seizoen dankbaar zijn. Andermaal weigerde Veldwijk het genadeschot toe te dienen. In Rotterdam knalde hij een strafschop zo ongeveer het stadion uit, in Dordt kopte hij vrij voor het doel aan de verkeerde kant van de paal.

Uit de tegenaanval viel de gelijkmaker. De ingevallen Rihairo Meulens draaide zich knap vrij in het strafschopgebied en haalde verwoestend uit. De plofte buiten bereik van Deckers in de verre hoek tegen het net: 1-1.

Het stadion leefde op en even leek het erop dat FC Dordrecht nog door kon drukken. Tegen de goed geposteerde tegenstander kreeg het slotoffensief echter geen vat.

Scoreverloop: 0-1 Hutten (22), 1-1 Meulens (78).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Haddad, Peersman (74. Mayele), Gosens; Vet, Loen, Van Nieff; Korte (68. Meulens), Gladon, Danso.
Bijzonderheden: Van Sichem gaf gele kaarten aan Peersman en Fischer en Van Diemen van Excelsior.

Foto: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage van “FC Dordrecht – Excelsior”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.