Doorpakken tegen FC Eindhoven

Na een goed resultaat tegen ADO Den Haag speelt FC Dordrecht vrijdag 1 april tegen FC Eindhoven. Na de geweldige steun van onze supporters tegen ADO kunnen we niet wachten om jullie vrijdag opnieuw te mogen ontvangen. Er wordt afgetrapt in Dordrecht om 20:00, de wedstrijd staat onder leiding van Lauren Gerrets. De arbiter floot dit seizoen tweemaal eerder een wedstrijd van de Schapekoppen. Kan je niet live bij de wedstrijd zijn? Dan kan je de wedstrijd ook volgen via het schakelprogramma op ESPN 1 en via ons live verslag op Twitter.

 

De wedstrijd tegen FC Eindhoven is de eerste wedstrijd van de passe-partout. Voor de laatste drie thuiswedstrijden van dit seizoen hebben wij het drie-tweetje in leven geroepen. Met deze actie kunnen jullie, onze fans, voor de prijs van twee wedstrijden drie wedstrijden bezoeken. Bestel het drie-tweetje snel want vrijdag is de laatste dag dat deze te bestellen zal zijn. Bestellen kan via onderstaande link, deze stuurt je automatisch door naar onze ticketshop. Bestel jouw passe-partout in onze ticketshop.

 

Klasse resultaat aan de Krommedijk

Met een knappe overwinning in de tas gaan de Schapekoppen de strijd vrijdag aan met FC Eindhoven. Flitsend en aanvallend countervoetbal gaf FC Dordrecht de kans om thuis een resultaat te behalen tegen ADO Den Haag. Het was een intense wedstrijd waar spanning op stond mede door fans van beide ploegen die allebei massaal achter hun teams gingen staan. Daarnaast waren er vooral rond het einde van de wedstrijd ook een aantal opstootjes op het veld. De feestsfeer zat er ondanks dat goed in op de tribunes van het Riwal Hoogwerkers stadion. FC Dordrecht won knap met 3-1 van de Hagenezen.

 

Doelpunten gegarandeerd

Het duel van aanstaande vrijdag garandeert bijna zeker doelpunten. In 63% van de duels tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven scoren beide teams. Daarnaast wordt er in 75% van deze duels minimaal drie keer gescoord. Een goed voorbeeld van het scorend vermogen van beide ploegen is de wedstrijd van eerder dit seizoen. FC Eindhoven was FC Dordrecht de baas en scoorde vijf keer in een 5-1 overwinning. In seizoen 2020/21 was dit ook de uitslag van beide duels dat seizoen. FC Eindhoven wist dus driemaal achter elkaar 5-1 te winnen van FC Dordrecht. De laatste keer dat FC Dordrecht won van FC Eindhoven was op 24 januari 2020. Het werd destijds 1-0 aan de Krommedijk. Ondanks dat FC Eindhoven afgelopen jaren vaak won van FC Dordrecht is het thuis helemaal niet kansloos. Van de laatste 18 ontmoetingen tussen de twee ploegen met FC Dordrecht als thuisspelende ploeg won het 10 keer, speelde het vijf keer gelijk en wonnen de bezoekers drie keer. Daarnaast is FC Dordrecht in 2022 nog ongeslagen aan de Krommedijk!

 

Vooruitblikken met Jacky Donkor

Samen met smaakmaker Jacky Donkor bespreken wij de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Jacky is in goede vorm sinds de winterstop. In 2022 scoorde de vleugelspeler vier goals en gaf hij een assist. Eerder dit seizoen scoorde hij ook al twee keer en gaf hij ook twee assists. Voor Jacky is dit seizoen het beste uit zijn carrière. FC Eindhoven is één van de clubs waar Jacky ook voor heeft gespeeld in zijn carrière. In onderstaand interview vertelt de aanvaller over zijn seizoen en zijn tijd bij FC Eindhoven.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.