Doorbraak voor nieuw stadion

De gemeente Dordrecht is bereid een vergoeding aan FC Dordrecht te betalen voor het verlies van eigendom van de opstallen. Dit gebeurt op het moment dat FC Dordrecht naar het nog te bouwen stadion aan de Provincialeweg verhuist. Volgens voorzitter Ad Heijsman is dit een grote doorbraak voor de plannen van het nieuwe stadion.

‘We zijn al zeven jaar bezig. Dus ik ben erg blij dat we eindelijk een doorbraak over de realisatie van het nieuwe stadion en het verlaten van ons oude complex hebben. We kunnen eindelijk naar een modern stadion dat ons op commercieel gebied meer mogelijkheden geeft.’ aldus Heijsman.

De gemeente neemt het stadion aan de Krommedijk in ontwikkeling om er een nieuwe woonwijk te bouwen. FC Dordrecht had de gemeente gevraagd een bijdrage te leveren aan leningen en de financiële zorg voor het nieuwe stadion. Het college van bestuur en wethouders stemde in het verleden hier niet mee in. Door het nieuwe besluit kan de gemeente de Krommedijk locatie in ontwikkeling nemen en de vergoeding daarvan aan FC Dordrecht betalen.

De ‘Schapenkoppen’ kunnen nu door met de plannen voor het nieuwe stadion. FC Dordrecht moet op 1 januari 2012 een sluitende bussinesscase presenteren aan de gemeente met de plannen voor het nieuwe stadion aan het Kassencomplex. Dit is volgens Heijsman geen probleem. ‘De bussinescase is voor 99 procent klaar. Daarbij gaat het niet om geld maar uit welke faciliteiten en gebouwen het grote complex gaat bestaan. Want FC Dordrecht is maar een klein onderdeel van het complex.’

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.