Doldriest doelpuntengala

FC Dordrecht buffelt zich langs FC Den Bosch

De hoop op Dordtse deelname aan de play-offs blijft kaarsrecht overeind staan. Het bikkelende en buffelende FC Dordrecht toonde lef tegen FC Den Bosch door na rust alle mogelijke risico’s te nemen en kreeg een passende beloning: 4-3.

In De Vliert was de heenwedstrijd een levend schaakspel zonder doelpunten geweest, waar alleen het uitvallen van de Dordtse doelman Stef Doedée na een trap tegen het hoofd voor reuring zorgde. Aan de Krommedijk ging het er gisteravond heel anders aan toe. Op een modderige akker was er sprake van een spektakelstuk, met een doldriest scoreverloop ten faveure van de thuisploeg waardoor de Dordtse hoop op een vervolg van het seizoen levend bleef.

De start was desastreus voor FC Dordrecht, dat na amper zeventig tellen tegen een achterstand aankeek. FC Den Bosch combineerde door het hart van de defensie en Hasan Kilic haalde de trekker over.

FC Den Bosch, al zeker van nacompetitiedeelname, bleef vervolgens makkelijker voetballen al gaf het ook de nodig ruimte weg. De Dordtse eindpass was net niet secuur genoeg, de bal viel net niet goed of de afronding bleef in gebreke. In defensief opzicht bleef FC Dordrecht echter te veel achteruit lopen en riep zo de problemen over zichzelf af. De Bossche captain Paco van Moorsel vond de uiterste hoek en verdubbelde de marge.

Na de pauze kwam FC Dordrecht anders voor de dag. Tom Beugelsdijk was als frontsoldaat naast Cecilio Lopes geposteerd, achterin ging de thuisploeg – met Mawouna Amevor in plaats van Johan Versluis – één op één spelen en vooral overal druk zetten en met branie spelen. Nadat Ronnie Reniers een geweldige kans op 0-3 had gemist, kantelde het wedstrijdbeeld. Joey Brock, reeds met geel bekeurd in het eerste part, trok Nick Coster naar de grond. Brock bleef een uitsluiting bespaard, maar arbiter Rob Dieperink legde de bal wel op de stip. Kevin Begois redde de eerste inzet van Cecilio Lopes, die de rebound wel verzilverde: 1-2. Zes minuten later lag de gelijkmaker achter Begois. Een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk caramboleerde in de Brabantse ‘zestien’, Lopes gebruikte handig zijn lichaam en plantte zijn vijftiende seizoenstreffer tegen het net.

De bezoekers beten nog één keer van zich af: Tom van Weert verlengde een voorzet bijna achteloos met het achterhoofd: 2-3. Maar ook deze klap kwam FC Dordrecht te boven. Jeffrey Rijsdijk haalde vol verve uit van grote afstand en Begois had geen verweer tegen de granaatinslag. Omdat Santy Hulst vlak voor tijd een prachtige Dordtse aanval de finishing touch gaf, was het groot feest na afloop.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Versluis (46. Amevor), Lima, Beugelsdijk; Hulst, Post, Rijsdijk (88. Vlasblom); Coster, Lopes, Isoufi (69. De Vogel).
FC Den Bosch: Begois; Van Buuren, Van Dinter, Hofstede, Brock; Reniers (69. Vlug), Van Brakel (46. Boddaert), Kilic (46. Van den Broek), Verbeek; Van Moorsel, Van Weert.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.