Doelpuntloos gelijkspel tegen Helmond Sport

Het gevraagde vuurwerk bleef beperkt tot een illegaal showtje naast het stadion bij de aftrap. In de anderhalf uur daarna slaagde FC Dordrecht er, ondanks alle goede bedoelingen, niet in de aanhang tot juichen te brengen. De worsteling in het eigen Matchoholic Stadion eindigde zoals het begon: 0-0.

Na de pijnlijke resultaten van de voorbije weken had de achterban nadrukkelijk verzocht om ‘bloed, zweet en tranen’ waar Michele Santoni ook gehoor aan wenste te geven. Dordt ging derhalve voortvarend van start en speelde in de beginfase fanatiek vooruit. Die inzet leidde in ieder geval tot tevredenheid en toen de in de basis teruggekeerde Vincent Schippers in de tiende minuut de eerste kans net langs de verkeerde kant van de paal stuurde, leek het een leuke middag te gaan worden.

Vijf minuten later bracht diezelfde Schippers voormalig Dordrecht goalie Mike Havekotte met een lange bal vanaf de zijkant nog bijna in verlegenheid, maar daarmee was de kansenkoek eigenlijk wel op. Dordt bleef zeker wel zijn best doen, de ploeg ontbeert het echter de kracht en het vernuft om de tegenstander de wil op te leggen. Laat staan tot doelpunten te komen.

Helmond Sport, waar Jafar Arias nog binnen de lijnen kwam maar Tommie Beugelsdijk de hele wedstrijd op de bank bleef zitten, kwam ook niet veel verder waardoor het duel in de kijkwaardering niet echt een hoge score wist te bereiken.

Zelfs een hilarisch moment een kwartier voor tijd kon dat niet veranderen. El Azzouzi pegelde de bal vanaf de helft van Helmond terug naar de eigen verdediging, Bossin kwam ver uit zijn strafschopgebied maar schoot in de voeten van een tegenstander waarna de vrij staande Elmo Lieftink een volledig leeg doel voor zich had. Het te verwachten schot bleef uit, in plaats daarvan volgde een lullig rollertje naar de zijkant waar geen medespeler op gerekend had. Een lach (vooral van opluchting) echode door het stadion.

Er was op meer gehoopt, maar er werd in ieder geval voor meer gestreden. Tezamen met het doorbreken van de verliesserie mag dat als pluspunt genoteerd worden.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (78. Reemst), El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert, Aberkane (62. Savastano); Schuurman, Receveur, Çetin; Longo (62. Noc), Toure (78. Pinas).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.