Doelpuntenfestijn op de Krommedijk

FC Dordrecht nam het in het laatste thuisduel van dit seizoen op tegen Achilles’29. Bij de Dordtenaren keerde aanvoerder Jeffry Fortes na een periode van blessureleed terug in de basis. Het was een vermakelijk schaakspel tussen beide ploegen die uitkwamen op een eindstand van 3-3.

Genoeg kansen, weinig doelpunten
De ploeg uit Dordrecht begon afwachtend aan de wedstrijd tegen de nummer 14 van de Jupiler League. Pas na het eerste kwartier kwamen beide ploegen uit hun schulp en trokken ten strijden.

Het eerste gevaar kwam van de teruggekeerde Fortes. Hij kopte de bal op de lat vanuit een hoekschop. En even later was Glenn Bijl die zijn tweede doelpunt voor FC Dordrecht maakte. Doelman Ter Wielen kon het eerste schot niet juist wegwerken en daar profiteerde de verdediger optimaal van, door de bal in de rechter bovenhoek te drukken.

De Dordtenaren wilden meer, maar het lukte maar niet om langs de verdediging van Achilles te komen. Via Janga was het Gravenberch die de bal er in probeerde te koppen maar hij kon er net niet bij. Na de pogingen van de Schapenkoppen kwamen de bezoekers eruit en gevaarlijk ook. Vanuit een vrije trap, die voor het doel werd gegooid, was het Boogers die de bal langs Te Loeke schoof. De thuisploeg moest zich herpakken en kwam kort voor het rustsignaal via De Greef dichtbij, maar de keeper van de bezoekers tikte de bal spectaculair uit het doel.

Onrustige helft, veel doelpunten
De rust was net een feit en Achilles’29 had het tweede doelpunt er in liggen. Omid Popalzay was de doelpuntenmaker, met waarschijnlijk zijn mooiste treffer uit zijn carrière.

De ploeg van Eric Meijers kon niet lang genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het de topscorer van de Schapenkoppen, Janga, die voor de gelijkmaker zorgde. De spits kopte de bal hard in het doel na een uitstekende assist van Van Weerdenburg en bracht de gelijke stand terug op het scorebord.

Achterin bij de ploeg van Harry van den Ham liep het niet vlekkeloos waardoor de Nederlandse-Afgaan opnieuw tot scoren kon komen. Hij tekende voor de 2-3 en bracht FC Dordrecht opnieuw op achterstand.

Het was een tweede helft die ook veel passie met zich meebracht. Beide teams waren fel en ze gingen allebei tot het uiterste, zij maakten er een leuke laatste wedstrijd van het seizoen van. Alvin Daniels, die weer een basisplaats had, was met meerdere passeerbewegingen zijn tegenstanders te slim af maar kwam niet tot scoren.

Bij FC Dordrecht loopt er daadwerkelijk iemand die kan scoren en dat is Rangelo Janga. Hij maakte, met het hoofd, zijn twintigste doelpunt van het seizoen, na een prima voorzet van Van Wermeskerken. Het kon niet meer op voor Dordt na de 3-3, niet veel later waren het Gravenberch en Bijl die beide bijna het net vonden. De kansen bleven komen voor de thuisploeg maar het doel treffen bleef uit.

FC Dordrecht heeft in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen gezorgd voor een vermakelijk duel en maakt zich klaar voor het laatste duel van het seizoen tegen kampioen Sparta.

Scoreverloop
30’ 1-0 Bijl
37’ 1-1 Boogers
48’ 1-2 Popalzay
50’ 2-2 Janga
58’ 2-3 Popalzay
67’ 3-3 Janga

Opstellingen

FC Dordrecht: Te Loeke, Bijl (80’ Gravenbeek), De Greef, Greene, Van Weerdenburg, Steenvoorden, Van Wermeskerken, Gravenberch, Janga, Fortes en Daniels.

Achilles’29: Ter Wielen, Beijer, Dingil, Sürmeli (36’ Elders), Boogers, Van Steen, Dekkers, Popalzay, Van de Groes, Zeller en Van Straaten.

Bijzonderheden: arbiter Perez gaf geel aan Boogers (Achilles’29)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.