Doelpunt geeft Mayele boost

Drie goals. Jessy Mayele heeft vrijdag zijn totaal met eentje verhoogd. Mooi, vindt de aanvaller van FC Dordrecht dat. De winnende maken tegen FC Oss (3-2) is een begin. Het kan alleen maar beter bij de 23-jarige speler.

“Ik kreeg een bal van Ilias Haddad en schoof hem diagonaal binnen”, beschrijft Mayele zijn doelpunt. “Het was mijn derde treffer van het seizoen. Als spits word je afgerekend op je doelpunten. Mijn aantal is dus te weinig. Deze goal geeft me wel een boost om nog meer mijn best te doen. Ik kan nog beter.”

Paul Gladon is de spits van FC Dordrecht. Hij speelt altijd in het team van Harry van den Ham en is clubtopscorer. “Een winnend team laat je staan”, meent Mayele. “Paultje doet het goed in de spits en pikt zijn goals mee. Daarom zie je me niet vaak op het veld. Het is best lastig om niet vaak in de basis te mogen starten. Gelukkig heb ik een fantastische vrouw, die me vanaf dag één steunt. Ze zegt me dat ik rustig moet blijven en op mijn kans moet blijven wachten.”

Misschien komt die vrijdag wel tegen Telstar. Mayele hoopt na zijn goede invalbeurt tegen FC Oss op meer. “Maar we zullen zien wat de opstelling wordt. Ik kan hoog en laag springen, de trainer bepaalt. Vroeger was ik niet iemand die een reserverol accepteerde. Nu ben ik nederig geworden. Ik laat alles op me afkomen. Als ik de kans krijg, speel ik, zo niet, blijf ik mijn best doen op de training.”

Tekst: Maarten de Jong

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.