Doelman van FC Dordrecht ‘leeuw’ van Jong Oranje

Warner Hahn zet duidelijk de volgende stap in zijn keeperscarriere: zelfbewust in de goal bij FC Dordrecht en prominent met zijn naam op het lijstje van Jong Oranje-bondscoach Albert Stuivenberg die hem vandaag zal uitnodigen voor de EK-kwalificatie-interlands tegen Schotland en Luxemburg.

De officiële bevestiging moet nog komen, maar na 45 geslaagde oefenminuten onlangs in Tsjechië is het pad voor Warner Hahn naar een nieuwe selectie voor Jong Oranje geëffend. ,,Ik verneem het vandaag wel, maar bij de oefeninterland met Tsjechië ging het lekker. Ook bij FC Dordrecht heb ik laten zien dat het goed gaat momenteel,” blijft hijzelf nuchter onder de huidige ontwikkelingen in zijn keepersloopbaan.

In zijn tweede seizoen aan de Krommedijk manifesteert Warner Hahn zich de voorbije weken als een zelfbewuste sluitpost, die belangrijk is voor de ploeg en leiderschapskwaliteiten etaleert. ,,Misschien valt het nu nadrukkelijker op, omdat ik vorig jaar nieuw hier was en in eerste instantie mijn plekje bij FC Dordrecht moet vinden. Maar toen voelde ik al dat ik de volgende stap in mij ontwikkeling heb gemaakt. De voorbije zomer is er natuurlijk veel veranderd in onze selectie, waardoor ik nu bij de meest ervaren spelers hoor. De technische staf verwacht van mij dat ik meer het voortouw neem. Met steeds wisselende samenstellingen in de verdediging is dat ook belangrijk.”

En Hahn etaleert zich ook als zodanig in die rol, met de thuiswedstrijden tegen MVV en Almere City als beste voorbeelden. In ondertal hield hij zijn ploeg op de been: coachend, reddend, sturend. ,,Dat waren natuurlijk perfecte wedstrijden om me te laten zien. Maar vorig seizoen had ik ook belangrijke reddingen en acties die toen misschien wat minder opvielen,” stipt de 21-jarige Rotterdammer aan. ,,En als keeper moet je natuurlijk ook wat geluk hebben,” memoreert hij met een knipoog aan de uitbeurt van voorbije vrijdag bij Excelsior waarin paal en lat Rotterdamse treffers in de weg stonden. ,,Een engeltje op de lat is soms nodig.”

Een flinke uittrap, sterke reflexen, proberen te heersen voor zijn doel: het zijn de eigenschappen waar hij hard aan werkt. Bij FC Dordrecht met Rody Hoegee, bij Jong Oranje met Arno van Zwam. ,,Het is geweldig om met dat soort trainers te werken, die zelf het niveau kennen,” zegt Warner Hahn die in Dordrecht een aflopend contract heeft. ,,Maar ik wil ook aan mezelf werken. Ik maak ook deel uit van een groep sporters die traint bij atletiektrainer Errol Esajas. Ik wil me verbeteren, op alle fronten.”

Na de wedstrijd van vanavond tegen Jong PSV wacht een intensieve week met Jong Oranje. ,,Het zal gek zijn om maandagavond niet op het veld te staan met FC Dordrecht bij De Graafschap. Ik ga er alles aan doen om die wedstrijd ergens te zien en het mee te beleven. Want ik hoop natuurlijk dat we de koppositie nog even vasthouden.”
‘Voor een half uurtje ben ik natuurlijk niet gekomen’

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.