Doelman Van der Ploeg rekent zich Dordts puntverlies ook aan

Nick van der Ploeg kreeg eindelijk zijn kans tussen de palen bij FC Dordrecht. Maar van een glorieuze terugkeer richting de kleedkamer was na het laatste fluitsignaal van Allard Lindhout geen sprake. De sluitpost, die aanmerkelijk minder hachelijke situaties voor zijn neus had zien opdoemen als collega Sonny Stevens aan de overzijde, baalde flink van het totaal onnodige puntenverlies in Volendam.

,,Dit resultaat reken ik mezelf ook aan,” blikte Van der Ploeg terug op de gelijkmaker van Jack Tuyp,die de desillusie voor het kansenmorsende FC Dordrecht compleet maakte. ,,Uitgerekend de topschutter van de Jupiler League passeert me, maar het gaat fout bij die tegentreffer omdat we de afspraken bij een standaardsituatie niet nakomen. En anderhalve minuut daarvoor verprutsen wij aan de overkant een vrije trap in het strafschopgebied van Volendam. Ik was donderdag blij en niet verrast dat ik hoorde dat ik zou spelen want ik voelde dat het eraan zat te komen, maar hier ben ik goed ziek van. Zo veel kansen en toch niet winnen.”

Interim-trainer Virgil Breetveld, ooit dé meest trefzekere spits van de eerste divisie, had op de bank gegruweld bij het zien van het onvermogen om de mooiste kansen af te ronden. ,,We hadden hier onze tweede uitzege van het seizoen moeten boeken en ook met klinkende cijfers. Echt, het had wel 0-8 kunnen en moeten zijn. Ik denk dat we wel zes keer alleen voor de keeper hebben gestaan. Maar uiteindelijk worden we gestraft door de ijzeren wet dat je de kous op de kop krijgt als je zelf de kansen niet afmaakt. Dit gelijkspel dreunt nog wel even na bij ons, want dit voelt echt als een nederlaag.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.