Doelman Tim Coremans staat bij FC Dordt voor debuut in betaald voetbal

De 25-jarige doelman Tim Coremans is momenteel de oudste speler in de selectie van FC Dordrecht.
Dat is echter geen maatstaf voor ervaring: de Brabantse huurling van ADO Den Haag wacht nog op zijn eerste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal.

Als de voortekenen niet bedriegen, zal die hatelijke nul op het persoonlijke voetbal-cv van Coremans snel verleden tijd zijn. De ideale negentiende man van ADO van het vorig seizoen is voorbestemd om de onbetwiste nummer één van FC Dordrecht te worden in de komende voetbaljaargang. ,,Die status wil ik me niet meer laten ontnemen. Ik wil straks bij de competitiestart, op 5 augustus tegen FC Oss, in de basis staan ’’, klinkt het beslist uit de mond van de opvolger van Robbert te Loeke, met wie hij enkele jaren geleden nog even deel uitmaakte van het VVCS-team, tussen de Dordtse palen.

De maandagavond was de voorbije professionele voetbaljaren voor de inwoner van Etten-Leur het toneel waar hij zijn keeperskwaliteiten kon tonen, in de reserveteams. Bij zijn vorige club NAC Breda, SC Cambuur en ADO Den Haag bleef hij verwijderd van een competitieoptreden in de eerste selectie. ,,Bij ADO had ik vorig seizoen Martin Hansen en Robert Zwinkels voor me. Zij waren altijd fit en stonden nooit ter discussie, zodat invalbeurten uitbleven. Er is wel eens sprake van geweest dat ik verhuurd zou worden aan een andere club, maar dat gebeurde dan toch weer niet. Aan het einde van het vorig seizoen heb ik een nieuw tweejarig contract bij ADO getekend en vervolgens heb ik wel de mogelijkheid gekregen om verhuurd te worden. Ik denk dat dat een win-winsituatie is: ik kan bij FC Dordrecht speelminuten gaan maken in het betaald voetbal en in mezelf investeren, ADO krijgt een keeper met meer ervaring terug.’’

Coremans hoopt daarbij de traditie voort te zetten van voorgangers als Tom Beugelsdijk en Giovanni Korte, spelers van ADO die zich in Dordrecht ontplooiden tot uitermate waardevolle huurlingen die louter baat hadden bij hun tijdelijke uitstapje naar de Krommedijkclub. Maar ook Warner Hahn is een prettig voorbeeld, weet Tim Coremans. ,,Kijk naar welke stappen hij heeft gemaakt nadat hij bij FC Dordrecht heeft gekeept,’’ wijst hij op de overstap van Hahn naar Feyenoord en diens tijdelijke verhuurperiode bij FC Zwolle.

In de voorbereiding liet Tim Coremans al zien dat hij uit kan groeien tot een betrouwbare keeper, met sterke reflexen en een goede trap. ,,Arno van Zwam is als keeperstrainer belangrijk voor mij geweest. Ik heb hem bij NAC als trainer gehad en hij zorgde er ook voor dat ik twee jaar geleden de overstap naar ADO kon maken. Mijn persoonlijke favoriet is altijd Iker Casillas geweest. Zijn stijl en persoonlijkheid spraken mij aan.’’

Met FC Dordrecht vervolgt Coremans, die momenteel Max Verkade als tweede doelman achter zich heeft, vandaag de oefencampagne in Zierikzee tegen de Zeeuwse selectie. Onduidelijk is nog steeds welke verdedigingslinie er uiteindelijk voor zijn neus zal staan. ,,Vastigheid is wel belangrijk, maar ik denk dat niet alleen voor FC Dordrecht maar voor veel clubs geldt dat zij nog geen volledige selectie hebben. Ik bereid me voor op een seizoen waar ik de kans krijg om me in de Jupiler League te bewijzen. Vorig jaar werd ik op internet nog omschreven als de relatief onbekende vriend van mijn vriendin Maxine, misschien dat in de loop van het nieuwe seizoen die rollen omgedraaid zijn’’, lacht hij.

 

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.