Doedee redt punt

Rood voor Danny Post doorkruist winstkansen in Oss

FC Dordrecht bemachtigde het derde puntje van het seizoen op vreemde bodem na een heet avondje bij FC Oss. Lang waren de Dordtenaren de bovenliggende partij, maar na de uitsluiting van Danny Post mocht het bezoekende tiental zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen met een beloning, omdat Marcel van der Sloot een strafschop miste.

Bij FC Oss gebeurt altijd wat, had trainer Theo Bos al in de aanloop naar het maandagavondduel gezegd. Zijn woorden werden waarheid, want er gebeurde genoeg tussen de lijnen. FC Dordrecht stond 35 minuten in ondertal, maar hield zich alsnog staande.

Bos had ‘zekerheidje’ Santy Hulst, die de voorbije week ziek was geweest, buiten de opstelling gelaten en geopteerd voor een middenveldbezetting met Danny Post als controleur geflankeerd door Nick Coster, Jeffrey Rijsdijk en Roderick Gielisse, die zich zonder tegenstander aanvallend kon inzetten. Achterin was de geschorste Josimar Lima in het hart van de defensie vervangen door Tom Beugelsdijk, terwijl Mawouna Amevor als linksback startte.

FC Dordrecht durfde in het Frans Heesen Stadion initiatief te nemen en bepaalde het spel. Het resulteerde in zeven corners in de eerste 45 minuten en een paar fraaie mogelijkheden. Giorgio Achterberg kon alleen doorgaan en koos voor een onzuiver afgesteld schot in de korte hoek. Jessy Mayele gaf onzuiver af op de in kansrijke positie staande aanvoerder Cecilio Lopes en Roderick Gielisse roste de bal het vak met het fanatieke deel van de Brabantse aanhang in.

Waar de Dordtse openingsgoal een kwestie van tijd leek, viel de treffer aan de overkant. Een van de spelers met een FC Dordrecht-verleden, Charlie van den Ouweland, kon heel gemakkelijk de achterlijn halen en de volkomen vrijgelaten Christopher Bieber – Tom Beugelsdijk was in geen velden of wegen te bekennen – kon simpel de bal tegen het garen knikken. De mineurstemming bij de gasten werd acht minuten later nog eens vergroot. Jessy Mayele kegelde onbeholpen Cees Keizer omver in het strafschopgebied en leidsman Ed Janssen wees gedecideerd naar de stip. Stef Doedée gokte op de goede hoek, maar de inzet van elf meter van zijn voormalig ploeggenoot Marcel van der Sloot was hem te machtig: 2-0.

Bewonderenswaardig was echter de wederopstanding van FC Dordrecht, dat nog voor rust weer aansluiting kreeg. Danny Post kreeg vrij baan van de tuimelende Angelo Simone en passeerde Richard Arends in de korte hoek. En als Jessy Mayele iets daadkrachtiger was geweest, had de 2-2 nog voor het rustsignaal het licht gezien.

De gelijkmaker kwam er koud na terugkeer uit de kleedkamer toch. Gielisse gaf de assist op Lopes, die zijn 99ste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. Veel lol had FC Dordrecht echter niet. Post ging onbesuisd door op voormalig FC Dordrecht-speler Bart van Muyen en kreeg de rode kaart voorgehouden. Voor de vijfde (!) maal dit seizoen zag Theo Bos derhalve zijn elftal gedecimeerd worden.

Verdwenen was prompt het Dordtse offensief. Bieber raakte snoeihard de lat na de vierde Brabantse corner, maar de derde Osse treffer viel toch. Marc Koot knikte de bal in de verre hoek langs de versteende Doedée. Invaller Donny van der Dussen redde echter een punt met een raak schot, waar Santy Hulst achter de lijn nog zijn schoen tegen zette. Die 3-3 was bijna nog verdwenen, maar Van der Sloot liet zijn tweede strafschop van de avond na aangeschoten hands onbenut. Hij ging weer voor de linkerhoek naast Doedée, die dit keer knap pareerde.

Opstelling FC Oss: Arends; Simone, Van Muyen, Kapralik, Janssen (88. Huisman); Van den Ouweland, Van de Sande (89. Nelemans), Van der Sloot, Keizer; Bieber, Koot.

FC Dordrecht: Doedée; Beugelsdijk, Versluis, Amevor; Gielisse, Post, Rijsdijk, Coster (80. Tano); Mayele (67. Hulst), Lopes, Achterberg (62. Van der Dussen).

Bijzonderheden: Arbiter Ed Janssen gaf een rode kaart aan Dordtenaar Danny Post en geel aan Bart van Muyen van FC Oss en Mawouna Amevor, Cecilio Lopes en Tom Beugelsdijk van FC Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.