Dit was nooit de bedoeling geweest

Een klein vonkje kan soms uitlopen in een flinke brand dat kunnen een aantal FC Dordrecht supporters inmiddels ook beamen.

Zaterdag was er een groep van onze supporters aanwezig bij de wedstrijd van bevriende club Racing Mechelen. Vooraf was er een sfeeractie gepland door een groep supporters van Racing.
Zij waren niet op de hoogte van de minuut stilte n.a.v. de tragische gebeurtenissen in Parijs.
Een afvaardiging van de FC Dordrecht supporters die bij de wedstrijd aanwezig waren willen graag hun kant van het verhaal vertellen en hun excuses aanbieden voor de consternatie die op hun goed bedoelde sfeeractie volgde.
“Toen de spelers het veld opkwamen begonnen ze op onze tribune meteen te zingen en fakkels en rookpotten af te steken hierdoor stond het vak vol rook. Een minuut nadat de sfeeractie bezig was werd er wat omgeroepen door de stadionspeaker, wat niet hoorbaar was door het gezang. Door de rookontwikkeling hadden we geen zicht op het veld en waren we ons niet bewust dat spelers stil stonden. Dit was ook verder nog niet gecommuniceerd door de club behalve door de stadionspeaker die we dus niet hebben gehoord.”
Ook de Belgische supporters bevestigen het verhaal: “Deze sfeeractie was juist bedoeld om de resultaten van de laatste weken te vergeten. In de media worden de supporters van Dordrecht als schuldige aangewezen, terwijl zij juist uitvoerig op vuurwerk, wapens enz. zijn gecontroleerd door de Belgische politie nadat ze van de snelweg kwamen.”

Beide partijen betreuren dat door alle miscommunicatie de minuut stilte is verstoord. “Dit was nooit de bedoeling geweest en wij willen hiervoor onze excuses aanbieden.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.