Dit is de allerbeste manier om de trainer te steunen

Met een lange ereronde, in de speciaal voor Theo Bos gedragen shirts onder het officiële wedstrijdtenue, maakten de spelers van FC Dordrecht een emotioneel slotakkoord na een memorabele avond die in triomf eindigde.

Het fraaie eerbetoon in de richting van hun trainer, die ondanks zijn ziekte en de huidige behandeling toch aan de Krommedijk present was en groots werd geëerd. ,,Alles wat gebeurd is, heeft hem weldegelijk wat gedaan,” sprak technisch manager Marco Boogers na afloop. ,,De staande ovatie, de andere acties, de boodschappen op de LED-reclame, hij heeft het allemaal meegekregen. Maar Theo is Theo, tijdens de wedstrijd lette hij op details, keek hij nadrukkelijk naar wat er op het veld gebeurde. Maar hij heeft ook gejuicht bij de doelpunten en bij de overwinning.” Tweevoudig doelpuntenmaker en matchwinnaar Cecilio Lopes stond na afloop trots alle mediavertegewoordigers in het speciale shirt voor zijn trainer te woord. ,,Dit is de beste manier om de trainer de steunen in zijn strijd,” liet de captain zich ontvallen.

,,Die man is zo strijdvaardig, daar moesten we een goede prestatie voor neerzetten. We hebben ons zo veel als mogelijk proberen af te sluiten van de steunbetuigingen de gebeurtenissen rond de wedstrijd. Dat lukte in de eerste helft nog niet echt goed, maar na 51 minuten kwam daar eindelijk de doorbraak met de eerste treffer die ik alleen maar binnen hoefde te tikken. Ja, toen kon ik het shirt eindelijk tonen. We wisten niet of het mocht in verband met gele kaarten enzo, maar het kon blijkbaar wel. Mooi om deze avond op deze wijze te besluiten.”

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.