Disciplinaire maatregel treft Peersman; Ojo geen aanvoerder meer

Funso King-Ojo is met ingang van vandaag geen aanvoerder meer van de Schapenkoppen. De band wordt overgenomen door Josimar Lima. Marvin Peersman, die zondag een rode kaart kreeg, is disciplinair geschorst. De Belg is voorlopig teruggezet naar het tweede elftal.

FC Dordrecht kan zich vinden in de beoogde schorsing van vijf wedstrijden die de KNVB Peersman maandagmiddag heeft toebedeeld.

Hoofdtrainer Ernie Brandts motiveert de maatregelen als volgt: “Sinds het begin van het seizoen hebben we steeds gezegd dat we meer wedstrijden zullen verliezen dan winnen. Verliezen is altijd vervelend, maar op zich acceptabel wanneer we weten dat we er alles aan hebben gedaan en alles hebben gegeven. Dat betekent 100 procent inzet, strijd en handelen in het belang van het team. Alleen op die manier kunnen wij ons handhaven in de eredivisie. Helaas merkten we, met de wedstrijd van gisteren als dieptepunt, dat niet iedereen het teambelang vooropstelt en dat accepteren we niet. “

Over de wisseling van de aanvoerdersband zegt Brandts het volgende: “De technische staf en Funso verschillen van inzicht over hoe de aanvoerdersrol ingevuld zou moeten worden. Josimar heeft zich in het verleden bewezen als leider, zowel op het veld als in de kleedkamer. Op dit moment hebben we een type aanvoerder nodig die zichtbaar voorop gaat in de strijd en daarin een inspiratiebron is voor zijn medespelers. In de wedstrijd tegen FC Utrecht heeft Josimar zich overigens ook niet van zijn beste kant laten zien. Daarover is met hem gesproken. De rode kaart van Josimar komt voort uit over-enthousiasme en zijn ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’. Daarmee praten we het niet goed, want ook Josimar moet weten waar de grenzen liggen. Wij hebben er vertrouwen in dat hij zijn betrokkenheid voortaan uitsluitend op de juiste manier laat blijken.”

Marvin Peersman gaat de uren die hij niet inzetbaar is voor wedstrijden compenseren door maatschappelijke taken voor de club te verrichten.

De technische leiding onthoudt zich van nader commentaar op bovenstaand bericht. Brandts: “De focus ligt vanaf nu op de eerstvolgende wedstrijd en dat is PSV uit.”

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.