Directe promotie blijft in zicht na belangrijke driepunter tegen TOP Oss

Op een ijzige avond aan de Krommedijk stond FC Dordrecht gisteren tegenover TOP Oss, waarbij de Schapekoppen een overtuigende 3-1 overwinning behaalden. Doelpunten van Seydoux, Suray en Osundina verzekerden de Dordtenaren van de drie punten.

FC Dordrecht opende sterk en creëerde al vroeg meerdere kansen op de openingsgoal, die echter pas in de 21e minuut viel. Een indrukwekkende actie van Mbayo resulteerde in een scrimmage in het zestienmetergebied van TOP Oss. Seydoux wist de bal per toeval te controleren en bracht zo de score op 1-0. Het betekende Seydoux’ eerste treffer voor FC Dordrecht.

Het verdere verloop van de eerste helft was grotendeels in het voordeel van de Schapekoppen, hoewel de gewenste 2-0 uitbleef. Mbayo bleef meerdere keren dreigend en speelde een uitstekende wedstrijd.

Na de rust kwam FC Dordrecht al snel op een 2-0 voorsprong. Aanvoerder Suray tekende na een prachtige individuele actie voor de tweede treffer van de avond. Het betekende zijn 13e doelpunt van het seizoen.

TOP Oss herpakte zich en werd sterker naarmate de wedstrijd vorderde. Ladan bracht de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren, wat resulteerde in een zenuwslopende slotfase op de Krommedijk.

Maar tot opluchting van het thuispubliek viel in de 90e minuut de bevrijdende 3-1 door Osundina, waardoor FC Dordrecht opnieuw drie punten kon bijschrijven.

Deze overwinning betekent dat de Schapekoppen voor de 10e opeenvolgende keer ongeslagen blijven. Door het gelijkspel van directe concurrent Roda JC staat FC Dordrecht nu op een achterstand van vijf punten op de tweede plaats, wat rechtstreekse promotie naar de Eredivisie betekent.

Volgende week staat de volgende wedstrijd op ons te wachten, dan reizen we af naar Leeuwarden voor het duel met SC Cambuur. Tickets voor deze wedstrijd zijn nu verkrijgbaar via: tickets.fcdordrecht.nl