Dik verdiende zege voor FC Dordrecht

Vrijdagavond behaalde FC Dordrecht de tweede zege binnen vijf dagen. Na maandag in Den Bosch met 2-4 de beste te zijn geweest, was het nu SC Veendam dat aan de Dordtse dadendrang moest geloven: 2-1.

De thuisclub, met de weer fitte Rogier Molhoek als regiseur op het middenveld, was bijna de gehele wedstrijd baas in eigen huis. Het koppelde werklust aan bij vlagen fraaie combinaties en bovendien behield de geringe marge de spanning tot het einde in het stadion waardoor het een alleszins boeiende avond aan de Krommedijk is geworden.

Na een kwartier werd de ban al gebroken toen Lars Veldwijk door een slim overstapje van Jessy Mayele een voorzet van Rodrick Gielisse tegen het net kon schieten. De 1-0 voorsprong bracht het dapper strijdende Veendam echter niet van het stuk. Bij vlagen waren de Groingers ook gevaarlijk en doelman Warner Hahn beleefde zijn drukste wedstrijd tot nu toe. Eénmaal had de keeper zelfs de hulp van Josimar Lima nodig die een weggegeven rebound voor de doellijn redde.

Dordt haalde ongeschonden de thee, maar daarna was het (weer) direct raak. Lars Hutten tekende binnen twee minuten voor de gelijkmaker: 1-1. Die tegentreffer bleek echter een incident want het spel verplaatste zich vervolgens vooral in de richtng van het Veendam-doel. Toen minuten later stond de voorsprong alweer op het scorebord. Lars Veldwijk kopte een gave corner van Wilmer Kousemaker hard tegen de touwen: 2-1.

In het laatste half uur kreeg FC Dordrecht meer dan voldoende kansen om de zege al vroeg veilig te stellen en wellicht zelfs uit te lopen naar een opvallende uitslag. Maar Veldwijk (heerlijk vollley), Mayele (paal), Rijsdijk (over), Mendes (redding keeper) en Veldwijk (net naast) kregen de bal er niet meer in. De vreugde na afloop was er echter niet minder om. FC Dordrecht hield volkomen terecht de punten in huis en met de versterkingen van de laatste transferdag zou het best wel eens een heel verrassend seizoen kunnen gaan worden.

Scoreverloop: 1-0 Veldwijk (16), 1-1 Hutten (47), 2-1 Veldwijk (56).

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Lima, Post, Amevor; Rijsdijk (90. Vlasblom), Molhoek (60. Samoender), Kousemaker; Mayele, Veldwijk, Mendes Rodrigues.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.