Deze ploeg had de nacompetitie verdiend

Met holle ogen en de hoofden diep tussen de schouders dropen de spelers van FC Dordrecht af. Het magische aantal van vijftig punten, begroot als ruim voldoende voor toetreding tot de play-offs, bleek toch niet voldoende. Op doelsaldo sneed GO Ahead Eagles de Dordtenaren de pas af naar een vervolg van het seizoen.

”Deze ploeg had de nacompetitie zo verdiend,” sprak interim trainer Virgil Breetveld nadat de eerste teleurstellingen waren verwerkt. ”Vijftig punten was vorig seizoen meer dan genoeg om verder te gaan, nu staan we met lege handen. We hebben een superseizoen gedraaid en speelde tegen Helmond Sport een van onze beste uitwedstrijden van het seizoen na een aarzelend begin met een onnodige tegentreffer. Bij 1-1 hadden we alles in eigen hand. Die stand was voldoende, we wisten van de tussenstanden in Oss en Sittard. Maar door balverlies op het middenveld geven we nog een treffer weg. Dat is hard, heel hard. Van fouten moet je leren, wordt wel eens gezegd. Maar wij hebben wel erg veel leergeld betaald. Want we hadden hier gewoon alle kansen om het zelf af te dwingen.”

Analyse
”We hebben het in de uitwedstrijden laten liggen,” vond middenvelder Jeffrey Rijsdijk in zijn analyse over het mislopen van de nacompetitie. ”De verhouding zegt genoeg: veertig punten thuis, maar tien punten in uitwedstrijden. Ik kan ze zo opnoemen: bij Emmen en Volendam hebben we verzuimd de winst te pakken, bij GO Ahead Eagles gaven we een 0-2 voorsprong weg. En juist die ploeg heeft het alsnog gehaald. Ongelooflijk eigenlijk. Deze wedstrijd past ook in dat rijtje uitwedstrijden waarin we het hebben laten liggen. Deze klap is hard bij ons aangekomen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.