Demontabel stadion

FC Dordrecht hoopt in 2015 met de bouw te kunnen beginnen van een nieuw stadion aan de Krommedijk. Een stadion dat een wereldprimeur moet gaan worden, want FC Dordrecht wil als proefproject fungeren voor het WK van 2022 in Qatar.

Samen met bouwconcern Ballast Nedam, dat al lange tijd betrokken is bij de ontwikkeling van de stadionplannen van de eerstedivisionist, wil FC Dordrecht een demontabel stadion bouwen. Dit naar het model van de stadions die in het Arabische emiraat moeten verrijzen. ,,Wij willen een stadion voor 6000 toeschouwers neerzetten, opgebouwd uit losse componenten. Een volledig nieuw concept,” licht voorzitter Ad Heijsman van FC Dordrecht toe.

De kosten voor het nieuwe stadion worden op tien miljoen euro geraamd. ,,Een demontabel stadion verkleint de risico’s voor investeerders, omdat de componenten kunnen worden verkocht als er iets mis zou gaan en er een terugbetaalgarantie aan vastzit. Bovendien is een dergelijk stadion duurzaam verantwoord.” Het nieuwe stadion komt elders op het complex aan de Krommedijk, waar het huidige en verouderde GN Bouw Stadion van FC Dordrecht geheel zal verdwijnen.

De gemeente Dordrecht draagt 1,7 miljoen euro bij aan verandering van de infrastructuur rond het stadion. Naast het nieuwe stadion wil FC Dordrecht ook horecagelegenheden, een congrescentrum en woonruimte voor studenten of sporters bouwen.

,,Maar wie weet moeten we ook wel aan een hotel denken,” zegt Heijsman met een knipoog. ,,Wie weet lopen de sjeiks straks hier wel de deur plat om te zien wat zij op stadiongebied kunnen verwachten tijdens hun WK in 2022.”

Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.