Debutanten bij FC Dordrecht

Schorsingen en (langdurige) blessure’s zijn natuurlijk een grote zorg voor elke trainer. Zo ook voor FC Dordrecht trainer Henny Lee. De laatste weken zag hij Juanito Sequeira en Cecilio Lopes met een schorsing aan de kant zitten en Bart van Muyen en Johan Versluis geblesseerd de tribune vullen.

Tegenover deze afwezigen staat het debuut van twee spelers uit de jeugdopleiding van FC Dordrecht. Iets waar de club heel erg trots op is.

Mawouna Amevor speelt al zo’n 3 seizoenen in de jeugdopleiding van FC Dordrecht en debuteerde in de uitwedstrijd tegen Sparta. Op het kasteel mocht hij de geblesseerde Bart van Muyen na iets meer dan een half uur vervangen. Afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen RBC Roosendaal begon Mawouna in de basis.

Salif Diao moeten we niet verwarren met zijn naam genoot in de Premier League (Stoke City). Salif debuteerde afgelopen vrijdag in de basis tegen RBC en speelde net zoals Amevor een verdienstelijke wedstrijd. Diao speelt nu iets meer dan één seizoen voor FC Dordrecht.

Technisch manager Marco Boogers is verheugd met het debuut van deze twee spelers. ”We zoeken continu naar de juiste mix van spelers van buitenaf en spelers uit onze eigen jeugdopleiding. Salif en Diao zijn spelers na Johan Versluis, Bart van Muyen en Guy Ramos die de stap hebben gemaakt naar de 1e selectie.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.