De wraak van Kalisse

Moussa Kalisse beleefde de voorbije weken duidelijk een mindere periode in het seizoen. Door hem te passeren voor het duel tegen FC Volendam raakte trainer Henny Lee de juiste snaar bij de grillige speler, die FC Dordrecht in deel twee bij de hand nam en mede langs de Noord-Hollanders: 4-1.

Kalisse moest voor de confrontatie met het Volendam van voormalig FC Dordrecht-trainer Gert Kruys op de bank plaatsnemen ten faveure van Shayron Curiel, die gisteren een tweejarig contract bij de Krommedijkclub tekende. Het bleek hét middel om de inwoner van Bodegraven op scherp te zetten: met een assist en een treffer draaide hij het wedstrijdbeeld meteen na de pauze om en lanceerde Kalisse FC Dordrecht richting een eclatante triomf.

In vergelijking met het verloren duel tegen Sparta Rotterdam (2-3) van drie dagen eerder was de verwijzing van Moussa Kalisse naar de bank niet de enige mutatie. Bart van Hintum was door een schorsing niet inzetbaar en Salif Diao startte ook op de bank. Op de linksbackpositie was Nick Coster geposteerd, terwijl Shayron Curiel zijn debuut in de basis mocht maken als linkermiddenvelder. Didi Longuet, hersteld van een rugblessure, nam zijn vertrouwde plek als rechtsback in.

Het gewijzigde FC Dordrecht legde een ronduit slechte eerste helft op de mat. Het middenveld werd compleet overlopen en in de rug van de verdedigers lag regelmatig een zee aan ruimte. Daar kwam ook de Volendamse openingstreffer uit voort. Dominique van Dijk ontsnapte aan de linkerkant, Melvin Platje kwam uit de rug van Nick Coster en prikte feilloos de openingstreffer binnen: 0-1.

FC Dordrecht, dat via Shayron Curiel (kopbal naast) en Renaldo Jongebloet (inzet gekraakt vlak voor het doel) twee keer in kansrijke positie kwam, mocht blij zijn dat de gasten niet slagvaardiger met de Dordtse disbalans omsprongen. Dat moesten zij uiteindelijk in deel twee bezuren. Meteen na de pauze mocht Kalisse alsnog zijn opwachting en dat betekende ook dat het systeem met de ‘ruit’, dat FC Dordrecht voor rust had gehanteerd en dat fatale gevolgen had kunnen hebben, werd ingeruild voor een samenstelling met drie spitsen en een beter uitgebalanceerd middenveld.

Kalisse haalde meteen zijn gram. Zijn eerste actie vanaf rechts werd afgesloten met een prima assist op Marcel van der Sloot (1-1) en zijn tweede actie, na een interceptie bij linksback Geraldo Hoogvliets, leidde tot een treffer. Tot afgrijzen van Gert Kruys, die lijdzaam moest toezien hoe zijn ploeg het initiatief totaal kwijtraakte.

Met enig geluk doorstond FC Dordrecht vervolgens een paar hachelijke situaties voor het doel, waarbij Nick van der Ploeg goed keeperswerk verrichtte. Het bleek cruciaal in de wedstrijd, die vervolgens definitief richting de thuisploeg kantelde. Cecilio Lopes, die veel beter tot zijn recht kwam en een sterke tweede helft afwerkte, stuitte op doelman Theo Zwarthoed waarna de goed gevolgde Santy Hulst voor de tweede wedstrijd in successie scoorde. Lopes viel zelf de eer te beurt om Dordts vierde treffer heerlijk binnen te koppen na een fraaie voorzet van Nick Coster. Het was de kers op de taart van een geweldige Dordtse revival in deel twee, die het wedstrijdbeeld van de 45 minuten ervoor totaal naar de vergetelheid plaatste

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Longuet (72. Amevor), Beugelsdijk, Van Muyen, Coster; .Hulst, Sequeira, Van der Sloot, Curiel (83. Quekel); Lopes, Jongebloet (46. Kalisse).

FC Volendam: Zwarthoed; Bakkenes, Halfhuid (65. Kramer), Schilder, Hoogvliets (57. Tol); Zsidai (52. Dissels), Lindenbergh, Kruys; Platje, Tuyp, Van Dijk.

Bijzonderheden: Arbiter Maarten Ketting gaf geel aan Bart van Muyen en Nick Coster van FC Dordrecht en Jack Tuyp en Rick Kruys van FC Volendam.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.