De week goed afsluiten

Morgenavond staat de zware uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma. Om 20:00 uur fluit scheidsrechter Christiaan Bas voor de start van het duel in De Vijverberg. De Schapekoppen hopen de week goed af te sluiten na de overwinning op Telstar.

Het was een heerlijk begin van deze zonnige week voor Dordt. Er werd namelijk met 1-0 van Telstar gewonnen. “We hebben goed verdedigd als team”, vertelt Jan Zoutman. “Op een paar momenten na stonden we organisatorisch goed. Telstar heeft gevaarlijke aanvallers die regelmatig scoren. Als je dan de nul houdt, is dat zeker iets om op voort te borduren.” Het keerpunt van de wedstrijd was de rode kaart van Dijkstra. “Zo’n rode kaart is het moment om dingen te veranderen. In de rust hebben we gekeken hoe we konden profiteren van de manmeersituatie. We hebben toen grote kansen gehad die we eigenlijk hadden moeten benutten.”

De Graafschap draait een sterk seizoen. De ploeg uit Doetinchem is een van de kandidaten om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie. “Het is een team met veel individuele kwaliteiten. Ze staan natuurlijk niet voor niets tweede op de ranglijst. Er zitten ook veel sterke jongens in de ploeg, met name in de as, maar ook in de spits en daaromheen. Ze hanteren een strakke teamorganisatie en doen dit erg goed.”

De Superboeren kenden een slecht begin van de vierde periode. Ze speelden gelijk tegen Excelsior en verloren van directe concurrent NAC Breda. “Dat soort ploegen zijn het gevaarlijkst”, aldus Zoutman. “Zij willen iets rechtzetten en zullen dus zeker niet achteroverleunen. Ik verwacht dat ze vanaf het startsignaal op zoek zullen gaan naar een doelpunt.”

“Het hangt er ook vanaf wat wij met ons eigen balbezit doen”, vervolgt onze trainer. “Tegen Go Ahead Eagles deden we dat slecht en tegen Telstar ging dat steeds beter naar mate de wedstrijd vorderde. We zullen morgen moeten proberen om dat vanaf het begin een stukje beter te doen. Goed verdedigen is natuurlijk ook heel belangrijk, dan blijf je lang in de wedstrijd. We moeten aan de bal meer brengen en niet maar een paar momenten of in een manmeersituatie, maar gewoon vanaf het begin. We weten dat we tegen De Graafschap onder druk zullen komen te staan. Er zullen fases zijn dat we moeilijk van ons eigen doel kunnen komen en dat we niet zomaar kansen zullen creëren. Dat moeten we accepteren en met z’n allen zo goed mogelijk verdedigen. Het wordt een zware dobber maar ook een hele mooie uitdaging.”

Sem Vijverberg

De wedstrijd zal in het teken staan van Sem Vijverberg; de baby die vijftien jaar geleden dood werd aangetroffen in Doetinchem. Met deze wedstrijd wil de politie aandacht vragen voor de rondom Sem. De spelers en arbiters zullen met speciale shirtjes het veld opkomen en het stadion wordt eenmalig omgedoopt tot Stadion Sem Vijverberg.

De wedstrijd tegen De Graafschap is live te volgen op ESPN 4 en ESPN Watch. Kunnen de Schapekoppen positief afsluiten en met een goed gevoel het paasweekend ingaan?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.