De Vogel strijkt voor half jaar neer aan de Krommedijk

FC Dordrecht heeft de selectie voor de tweede helft van het seizoen verder voorzien van een kwaliteitsimpuls met de komst van huurling Wouter de Vogel. De geboren Gouwenaar, die het vorig seizoen tot het talent van de Jupiler League werd gekroond, staat thans onder contract bij ADO Den Haag dat hem voor de rest van deze jaargang aan de Krommedijk ‘stalt’.

Na Feyenoorder Shabir Isoufi is Wouter de Vogel (21) de tweede speler die voor de herstart van de competitie aan de selectie van trainer Theo Bos wordt toegevoegd. En zijn verhaal is vergelijkbaar met dat van Isoufi: ,,Het is belangrijk dat ik de komende maanden aan spelen toekom,” verkondigde De Vogel gisteren na zijn introductie bij FC Dordrecht. ,,Maar ik had nooit gedacht dat ik hier terecht zou komen. Vorig seizoen werd ik door AZ aan Telstar verhuurd en daar ging het heel goed. Ik kon kiezen uit diverse eredivisieclubs, had een goed gesprek met toenmalig ADO Den Haag-trainer John van den Brom en kwam bij die club terecht. Ik had de pech dat ik al snel een enkelblessure opliep. Het is het voorbije halfjaar niet gelopen zoals ik gehoopt had. Dan moet het maar via een omweg, hier in Dordrecht. Ik kom hier ook niet zomaar om mijn wedstrijden te ballen, maar ik wil hier presteren, een periode pakken en met FC Dordrecht de play-offs halen.”

Het samenwerkingsverband tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht heeft tot die omweg geleid. ,,Ik heb veel contact met Tom Beugelsdijk en die was heel enthousiast over deze club. Ja, ik kwam op de eerste dag veel bekende gezichten tegen,” lachte Wouter de Vogel, die zelf in Den Haag woonachtig is. Over zijn intenties was hij duidelijk: ,,Ik kan vanaf links spelen, maar ook uit de voeten als nummer tien. Ik weet wat ik kan. Dat zullen sommigen als arrogantie uitleggen, maar ik zie dat anders.”

Toch is die belofte nog niet ingelost. Bij AZ, waar hij na Bodegraven, Alphense Boys en de jeugdopleiding van Telstar belandde, leek zijn grote doorbraak daar. ,,Als eerstejaars in de A-jeugd speelde ik in de beloften en heb ook nog getraind onder Louis van Gaal. Onder Ronald Koeman is het daarna niet gelukt. Vorig seizoen bloeide ik op als huurling bij Telstar. Na drie jaar in de beloften heb ik het echter wel gezien. Ik heb nog voor mijn gang naar FC Dordrecht nog contact gehad met mijn oude trainer bij Telstar, Jan Poortvliet. Die man heeft het beste in mij naar boven gehaald en vindt het jammer dat het dit seizoen zo met me gelopen is. Volgende week vrijdag spelen we thuis tegen Telstar. Dat wordt een speciale wedstrijd.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.