De ‘Verlenging’ met SERIS

SERIS IN ACTIE VOOR HET SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

Deze week gaan wij op een speciale manier ‘de verlenging’ in met SERIS. Wij willen samen met SERIS aandacht vragen voor het kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Met haar actie ‘SERIS staat VOOR aap’ zet SERIS in samenwerking met Rotterdammers4rotterdammers (R4R) en de Stichting Vrienden van het Sophia zich in voor het kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het team van artsen en onderzoekers van het Kinderthoraxcentrum heeft een grote wens: de realisatie van een So Fit en Fun Centrum. Help jij ons mee dit te realiseren?

Voor de kinderen die in het Kinderthoraxcentrum komen is sporten en intensief spelen minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling. Om hen met een gerust hart te laten bewegen wil het Kinderthoraxcentrum het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren, om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. Ook hierbij worden meerdere specialismen betrokken zoals sportgeneeskunde en fysiotherapie.

Kinderen in het So Fit en Fun Centrum zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een springkussen te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven, wat ook een positief effect kan hebben op (de omgang met) hun aandoening.

 

Het Sophia Kinderziekenhuis is een academische wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs samengaan. Waar kinderen écht centraal staan en de allerbeste zorg voorop staat. Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals zorgen voor een aantrekkelijke aankleding van het ziekenhuis, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden.

In deze actie heeft SERIS het Sophia Superaapje omarmt. Superaapje is het super zachte vriendje van de patiëntjes in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis en biedt hun een steuntje in de rug tijdens de spannende opname en het verblijf in het ziekenhuis. Hij zet al zijn superkrachten in en troost en knuffelt waar nodig.

Lees hieronder hoe het in zijn werking gaat en doneer via https://www.kominactievoorsophia.nl/actie/serisnederland

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.