De selectie gaat op vakantie

Het seizoen zit erop! Na 38 wedstrijden is FC Dordrecht als 17e geëindigd in de Keuken Kampioen Divisie. Na een mindere eerste seizoenshelft waarin FC Dordrecht als laatste de winterstop inging hebben ze zich daarna erg sterk herpakt. Zo werden er lastige wedstrijden winnend afgesloten tegen bijvoorbeeld NAC Breda, FC Volendam en ADO Den Haag.

Afgelopen zaterdag heeft de selectie het seizoen afgesloten met een heerlijke lunch bij Le Barrage. Hans de Zeeuw en Leon Vlemmings hebben gespeecht voor de selectie en aanvoerder Toine van Huizen heeft namens de selectie Jan van Zadelhoff en kokkin en gastvrouw Patricia Makkelie in het zonnetje gezet.

Helaas gaan deze zomer enkele spelers FC Dordrecht verlaten. Pascu, Tim Hölscher, Jurian Hobbel, Max van Herk, Joey Koorevaar en Christian Conteh hebben afgelopen week afscheid genomen van onze club en sluiten hun tijdperk bij FC Dordrecht hiermee af.

 

 

 

 

 

 

Conteh kwam afgelopen januari op huurbasis over van Feyenoord en kwam sindsdien in zestien duels in actie. Hij maakte vier goals en gaf vijf assists. De verhuurperiode van Conteh is afgelopen, hij zal terugkeren naar Feyenoord.

Pascu kwam vorige zomer naar Dordrecht. De Spaanse middenvelder speelde 37 wedstrijden voor de Schapekoppen. Het is nog niet bekend waar hij na de zomer heen zal gaan.

Ook Hölscher was sinds afgelopen zomer actief bij Dordt, hij kwam van Top Oss. De defensieve middenvelder kwam vijftien keer in actie. Naast zijn verdedigende werk, wist hij ook nog twee keer het net te vinden. Zijn eerste doelpunt maakte hij in zijn officiële debuut voor FC Dordrecht.

Jurian Hobbel was al sinds 2017 in Dordrecht actief. Eerst twee seizoenen in de jeugd bij de O19, vervolgens een seizoen bij Jong Dordrecht en in 2020 sloot hij aan bij de selectie. Afgelopen seizoen kampte Hobbel met blessureleed, waar hij onverhoopt lange tijd van moest herstellen. In totaal speelde hij 33 duels voor het eerste elftal. Hobbel gaat na de zomerstop aan de slag bij SteDoCo.

Max van Herk kwam in 2020-2021 over van zijn amateurvereniging VV Spirit Ouderkerk aan den IJssel. Aan het begin van het afgelopen seizoen moest hij herstellen van een operatie. Daarvoor heeft hij wel meerdere wedstrijden voor FC Dordrecht gekeept. Max van Herk keepte acht wedstrijden in het shirt van FC Dordrecht.

Joey Koorevaar was afgelopen seizoen de tweede keeper bij FC Dordrecht, maar is vanwege het sterke optreden van Liam Bossin niet in actie gekomen. Hij vervolgt zijn voetbalcarrière bij Jong Sparta.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.