‘In de rust wilden we de situatie repareren’

Interim-trainer Gert Kruys had zich veel voorgesteld van zijn rentree in competitieverband op de bank bij FC Dordrecht. ,,De spelers en ik hadden ons er veel van voorgesteld en we waren met veel vertrouwen hierheen afgereisd, dus dit is een bittere tegenvaller.”

Sleutelmoment in de rommelige eerste helft was de 44ste minuut, het moment waarin Roderick Gielisse tegen zijn tweede gele kaart opliep en de bezoekers bovendien met een achterstand geconfronteerd werden.

,,Na een kwartier hebben we de organisatie in het centrum omgezet, omdat we problemen hadden met de rotatie bij Telstar. Jeffrey Fortes heeft tegen de reserves van Anderlecht goed gespeeld in het hart van de defensie, maar het ontbrak aanvankelijk aan communicatie achterin. Met de omzetting met Danny Post hadden we daar controle, maar niet bij Roderick Gielisse die al vroeg tegen geel was aangelopen. ”

,,In de rust wilden we dat repareren, maar de eerste helft duurde wat dat betreft één minuut te lang. Je zou verwachten dat een speler die eerder dit seizoen ook zo in de fout is gegaan, daarvan geleerd had. Dat was echter niet het geval, waardoor we met tien man én een achterstand de rust ingingen.”

Over de tweede 45 minuten was Kruys beter te spreken. ,,Ik vond dat we enkele goede mogelijkheden creëerden, waarbij Andreas Luckermans en Wilmer Kousemaker sterk invielen. Andreas had zelfs de gelijkmaker kunnen scoren, maar zijn inzet werd door Garry Mendes in buitenspelpositie tegengehouden. De tweede treffer was inherent aan de risico’s die we namen. Voor ons is dit een koude douche. De schade valt mee, want de andere ploegen in onze buurt hebben ook puntenverlies geleden.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.