De linksbuiten in Nick Coster komt op tijd boven

Stiekem verlangt Nick Coster nog wel eens ernaar om als linksbuiten te slalommen door de vijandelijke linies. Tegen FC Eindhoven kwam die drang op het juiste moment naar boven en was de kleine kuitenbijter van FC Dordrecht meteen van beslissende waarde.

,,Ik voelde me weer even de linksbuiten van weleer bij die goal. Ik pikte de bal op en ben gaan lopen. Ja, hij zat er wel lekker in hè,” genoot Coster van zijn winnende treffer tegen de nummer twee van de ranglijst. Kort voor zijn moment van glorie had Coster even in de rats gezeten. In zijn overenthousiasme ging hij met een te hoog geheven been het duel met Ivo Rossen aan. ,,Ik keek naar de scheidsrechter en ik zag dat hij het mapje met kaarten uit zijn borstzak haalde. In eerste instantie zag ik de rode kaart en vreesde ik dat ik er af zou moeten. Gelukkig kreeg ik geel,” haalde Coster achteraf nogmaals opgelucht adem.

Trainer Theo Bos was na afloop van de continuering van de ongeslagen status in eigen huis een gelukkig man. ,,De openingstreffer viel tegen de verhouding in, na rust vond ik dat we meer controle hadden. Na de 2-1 hadden we meer afstand moeten nemen, want we speelden sommige situaties niet goed uit. Maar dit is een knap resultaat tegen een van de best voetballende ploegen in de competitie.” Met de triomf kwam het verschil tussen geweldige thuis- en droevige uitbalans nog duidelijker tot uiting. ,,Thuis hebben we de status van een kampioensploeg, uit die van een degradant,” typeerde Bos.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.