De laatste van het seizoen tegen Jong PSV

Komende vrijdag stappen de Schapekoppen voor de laatste keer dit seizoen de bus in voor een reis naar Eindhoven. Een wedstrijd tegen de Jong PSV is de laatste die op het programma staat. De aftrap op de Herdgang is om 20.00 uur, de scheidsrechter van dienst is Luuk Timmer.

Jong PSV staat twaalfde op de ranglijst. Vijf plekken hoger dan FC Dordrecht, maar het verschil is slechts vijf punten. Het duel eerder dit seizoen in Dordrecht eindigde in 1-1. Dordt won zijn laatste twee wedstrijden en kan met een overwinning komende vrijdag nog in punten gelijk komen met de huidige nummer 13, Almere City. De vijftiende plek op de eindranglijst lijkt vanwege doelsaldo het nog hoogst haalbare.

 

Jong PSV is de afgelopen vier wedstrijden ongeslagen (één overwinning, drie gelijke spelen). De Eindhovenaren hebben het beste doelsaldo en de meeste gescoorde goals van alle ploegen uit het rechterrijtje. De man aan Eindhovense zijde om in de gaten te houden is groot aandeelhouder van de 60 gemaakt doelpunten dit seizoen; Johan Bakayoko. Hij kwam al 17 keer tot scoren en gaf 9 assists.

Ruud van Nistelrooy lijkt daarentegen met zijn ploeg wel met meer moeite te hebben met het verdedigende werk. De laatste keer dat de nul werd gehouden, was begin februari 2022 in speelronde 25. Sindsdien krijgt de ploeg, op twee wedstrijden na, elke wedstrijd minimaal twee doelpunten tegen. Voor Van Nistelrooy zelf zal deze wedstrijd zijn laatste zijn voor de beloften. Hij zet deze zomer de stap naar het eerste elftal van PSV.

Na deze wedstrijd zullen onze spelers de zomerstop ingaan en gaan genieten van hun vakantie. Maandag 13 juni keren zij weer terug op het trainingsveld.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.