De kop is er af!

Zaterdag speelde FC Dordrecht de eerste wedstrijd in de voorbereiding naar het nieuwe voetbalseizoen. Tweedeklasser VV Strijen mocht het spits afbijten tegen FC Dordrecht, waar naast oude bekenden ook enkele nieuwelingen het veld betraden.

Het was voor beide teams nog even aftasten en daarom zag het publiek ook twee verschillende elftallen een helft spelen. FC Dordrecht startte met een elftal dat grotendeels bestond uit de basisspelers van vorig seizoen, aangevuld met de ‘nieuwelingen’ Vet, Wormgoor, Mayele en Balrak. De twee laatstgenoemden wisten ook het net te vinden en dus stond de teller in de rust op 0-2 voor FC Dordrecht. In de twee helft mochten de ‘beloften’ de Dordtse eer verdedigen.

Onder het genot van een stralend zonnetje was het publiek getuige van een eigen doelpunt van Strijen en een goal van Gervane Kasteneer. Arbiter Danny Makkelie floot na 90 minuten en 0-4 op het scorebord voor het einde.

De kop is er af, aanstaande woensdag weer een wedstrijd. Dit keer in Waardenburg (v.v. WNC) tegen het regioteam. Meer informatie hierover vindt u via deze link: http://vvwnc.nl/matches/fc-dordrecht-regioteam/

Foto: Martin Berkhout

Bekijk de Fotoreportage van Erwin Spek

FC Dordrecht onwennig op Strijens hooggras

De eerste oefenwedstrijd voor FC Dordrecht, de 0-4 victorie bij zaterdag-tweedeklasser Strijen, maakte trainer Harry van den Ham in elk geval één ding duidelijk: op weg naar de competitie-ouverture op vrijdag 2 augustus thuis tegen MVV Maastricht moeten nog bergen werk verzet worden.

Van den Ham en twee van zijn prominente basisspelers, captain Adnan Alisic en Wilmer Kousemaker, kwamen afzonderlijk van elkaar tot een eensluidende resumé na het eerste oefenduel: best was het niet wat FC Dordrecht op Hoeksche Waardse bodem had laten zien. ,,Er is nog een hoop te doen,” stelde Van den Ham onomwonden. ,,We hebben een zware eerste trainingsweek achter de rug en tijdens de wedstrijd was duidelijk dat we nog flink zoekende zijn.”

Vorig seizoen hield Van den Ham als interim-trainer vast aan een systeem met drie spitsen. Momenteel is de frontlinie echter het minst bezette onderdeel in de Dordtse selectie, zodat in Strijen gekozen was voor een aanvalsblok met twee spitsen: Jessy Mayele en Jair Balrak. ,,Het grote verschil is ook met de voorbereiding van vorig seizoen dat toen de kern van de groep al aanwezig was bij de start van de voorbereiding. Nu is er veel veranderd door het vertrek van drie spelers en de onzekerheid over hoe de selectie eruit gaat zien,” stipte Adnan Alisic aan.

Na het vertrek van Roderick Gielisse, Jeffrey Rijsdijk en de in Strijen als toeschouwer fungerende Mawouna Amevor en de ongewisse situatie rond Josimar Lima, die ook nog wel eens zou kunnen vertrekken, is de vraag hoe FC Dordrecht de huidige spelersgroep op peil gaat brengen. ,,Met Marco (Boogers, red.) heb ik het daar duidelijk over gehad: we willen alleen jongens halen die het gelijk kunnen doen voor ons. Het moeten echte versterkingen zijn, geen jongens voor de breedte.”

In Strijen bleef middenvelder Danny Post langs de kant: hij kampt met een oude kwetsuur aan de peesplaat onder zijn voet. En de eerstedivisionist trof het ook al niet met de omstandigheden. In de voorbije tweede seizoenshelft had het veld in het eigen GN Bouw Stadion op verschillende plekken weg van een afgegraasde toendra. In Strijen kregen de spelers van FC Dordrecht met de omgekeerde wereld te maken: aan de Sportlaan kietelden de sprieten de enkels. ,,Dat was inderdaad enorm omschakelen, maar laat ik zeggen dat we het zelf ook niet goed deden,” oordeelde Wilmer Kousemaker.

Na de vlotte openingstreffer van Balrak ploeterde FC Dordrecht op de stroperige grasmat. Na de pauze, aangebroken bij een 0-2 stand, kwam de jonge lichting van FC Dordrecht, inclusief Quincy Boogers, binnen de lijnen en nam Rogier Molhoek de coaching van Harry van den Ham over.

Opstelling FC Dordrecht (eerste helft): Hahn; Fortes, Lima, Wormgoor, Peersman; Alisic, Vet, Luckermans, Kousemaker; Mayele, Balrak.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.