De historische wedstrijd: FC Dordrecht – Achilles’29

De wedstrijdkeuze voor een historische voorbeschouwing was voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen snel gemaakt. Achilles’29 speelt immers pas vanaf seizoen 2013-2014 in het betaalde voetbal.

De Heikanters (naar thuishaven De Heikant in Groesbeek) trokken eerder alleen op 25 januari 2014 ten strijde aan de Krommedijk. Van de allereerste betaald voetbal selectie uit 2013 komen negen speler nog steeds uit voor Achilles’29: Zeller, Sürmuli, Van Steen, Boean, Van Straaten, Van der Groes, Paau, Thoone en Thijs Hendriks. Waarbij laatstgenoemde al sinds 2005 onder contract staat bij de rooms-katholieke sportvereniging.

25 januari 2014: FC Dordrecht – Achilles’29 4-2
De zaterdagmiddag wedstrijd, met 16.30 uur als ongewoon aanvangstijdstip, van koploper FC Dordrecht was in twintig minuten gespeeld. FC Dordrecht startte overdonderend tegen de debutant in de Jupiler League en scheurde het bolwerk uit Groesbeek in no-time uit elkaar. Het Dordtse bombardement leverde binnen 20 minuten drie rake inslagen op waarmee het pleit al vroegtijdig beslecht was.
Harry van den Ham, die op Matthew Steenvoorden na uit een volledig fitte selectie kon kiezen, had de winterstop-nieuwkomers Felitciano Zschusschen en Jordy van Deelen een basisplaats gegeven en voor Robin Gosens een plek op het middenveld ingeruimd. De bedachte samenstelling promoveerde het beoogde concept tot een executiepeloton dat een ruime voorraad munitie aan boord bleek te hebben.
Al na vier minuten sloeg Yoëll van Nieff de eerste bres door een vrije trap schitterend tegen de touwen te kogelen. De vroege 1-0 gaf een schwung aan de Dordtse voetbalshow die aanval na aanval op de veste van doelman Nick Hengelman afvuurde.
Van Nieff herhaalde zijn kunststukje vanaf bijna dertig meter voor de 2-0 waarna Erixon Danso op aangeven van Rihairo Meulens voor de 3-0 tekende. In die tijd was het een waar spektakel voor de goal van Achilles, maar paal en lat weerhielden tot drie keer toe een exceptionele tussenstand.
Het was smullen in het eerst half uur. Het moordende tempo bleek echter niet vol te houden en langzaamaan werden de teugels gevierd waardoor Achilles’29 terug in de wedstrijd kon komen. Zeker toen na rust een als voorzet bedoelde bal van Thijs Hendriks tot verbazing van vriend en vijand bij de tweede paal in het doel achter Warner Hahn mocht stuiteren: 1-3.
De greep op het duel ebde verder weg en Rémon van Bochoven bracht met een hutselkluts treffer een schijnbare spanning op het scorebord terug. De eventuele Groesbeekse hoop na die 2-3 was slechts maar van korte duur. Binnen de minuut herstelde Erixon Danso de marge waarna FC Dordrecht – met de verse aanvalskrachten Mayele, Korte en Gladon – de wedstrijd op het gemak uit kon spelen.

FC Dordrecht eindigde seizoen 2013-2014 als tweede in de eindrangschikking, Achilles’29 debuteerde in de Jupiler League met een twintigste (laatste) plaats.

Scoreverloop
1-0 Van Nieff (4e min.)
2-0 Van Nieff (18e min.)
3-0 Danso (19e min.)
3-1 Hendriks (58e min.)
3-2 Van Bochoven (67e min.)
4-2 Danso (68e min.)

Opstellingen
FC Dordrecht: Warner Hahn, Jordy van Deelen, Ilias Haddad, Javier Vet, Marvin Peersman, Jeffry Fortes,Robin Gosens, Yoëll van Nieff, Rihairo Meulens (Giovanni Korte), Felitciano Zschusschen (Jesse Mayele), Erixon Danso (Paul Gladon).
Achilles’29: Nick Hengelman, Steven Edwards, Laurens Rijnbeek, Migiel Zeller, Tim Verhoeven, Job van Steen, Rik Schouw, Thijs Hendriks, Freek Thoone, Frank Hol, Rémon van Bochoven.

Bijzonderheden
Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf voor 2.510 toeschouwers gele kaarten aan Erixon Danso en Ilias Haddad van FC Dordrecht en Migiel Zeller en Steven Edwards van Achilles’29.

Foto’s Erwin Spek
– Met een ‘no-look- aanname heeft Javier Vet de bal onder controle
– Robin Gosens passeert op snelheid Achilles’29 verdediger Steven Edwards
– Trainer Harry van den Ham juicht mee na een treffer van Yoëll van Nieff (nummer 10)

Bekijk de complete fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.