De eerste klimaatneutrale wedstrijd FC Dordrecht – TOP Oss

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen is een bijzondere voor FC Dordrecht en de gehele voetballerij. In speelronde 34 treden de Schapekoppen aan in de eerste Klimaatneutrale wedstrijd van het Nederlands Betaald Voetbal. De tegenstander van aankomende vrijdag is TOP Oss

 

In het Matchoholic Stadion spelen aankomende vrijdag de nummer 19 en nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie tegen elkaar. FC Dordrecht zal op zoek gaan naar een vervolg van de goede wedstrijd in Den Haag tegen ADO. De ploeg van Michele Santoni speelde 2-2 gelijkspel en pakte hiermee een punt tegen het elftal van Dick Advocaat.

Ook TOP Oss wil het goede gevoel van de laatste wedstrijden doorzetten. Zij pakte in de laatste twee speelrondes vier punten tegen Jong AZ en Jong PSV. Door deze goede resultaten zijn zij geklommen van de 19e naar de 17e plek in de competitie.

 

Eerder dit seizoen speelden de twee teams in Oss. Daar won FC Dordrecht met 0-1 door een doelpunt van Aliou Baldé. De intussen vertrokken buitenspeler scoorde na iets meer dan een uur de enige treffer van de wedstrijd en kroonde zich hiermee tot matchwinner.

De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen in het Matchoholic Stadion werd het eveneens 1-0 voor FC Dordrecht. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Stijn Meijer.

 

De wedstrijd zal in het teken staan van de eerste klimaatneutrale wedstrijd van het Nederlands Betaald Voetbal. Om hiervoor te zorgen heeft FC Dordrecht de hulp nodig van al haar supporters. Het is deze vrijdag daarom niet toegestaan zijn om naar het Matchoholic Stadion te komen met een auto op fossiele brandstof. Er wordt verzocht om naar het stadion te komen op een alternatieve manier zoals op de fiets of met een elektrische auto. Bekijk hier alle opties: Tekst mobilityflow final versie (1)

 

De scheidsrechter van aankomende vrijdag is arbiter Robin Hensgens. De assistent-scheidsrechters zijn Mark Janssen en Bram Vervoorn. De vierde official is Jac van Dongen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.