De doelpunten van AZ kwamen echt uit de lucht vallen

Met getekende gezichten, die teleurstelling en vermoeidheid verrieden, maakten de spelers van FC Dordrecht een rondgang langs hun supporters nadat de bekeraftocht was geblazen.

Santy Hulst, de man die de Dordtse hoop weer helemaal terug in de harten had gebracht met de gelijkmaker, zat er helemaal doorheen. ,,Ik had echt het gevoel na de 2-2 dat er nog wat mogelijk was, maar in de verlenging was de pijp helemaal leeg bij ons. Dit doet wel even pijn, denk ik.”

Doelman Nick van der Ploeg baalde nog flink na van de tweede tegentreffer, die de deur in het slot leek te hebben gegooid. ,,Ik begrijp dat het er vanaf de tribune erg lullig uitzag. Ik zette net een stap naar rechts toen de bal door de muur kwam. Ik had het gevoel dat ik wel acht keer uitgleed en kon toen de bal niet meer goed verwerken, waarna die speler van AZ (Ragnar Klavan, red.) de bal kon binnentikken. Daarna werd het alsnog een gekkenhuis toen we nog terugkwamen in de wedstrijd. We probeerden in de tweede helft van de verlenging nog vol gas te geven, maar het was op en daar profiteerde AZ goed van. Dit was mijn moment om me waar te maken, want in de competitie krijgt Stef Doedée de voorkeur. Mijn contract loopt af bij FC Dordrecht, dus het wordt nu zaak om scherp te blijven op de training en mijn kans te grijpen als ‘ie komt.”

Trainer Theo Bos was tevreden over de uitvoering, al kon hij de uitschakeling moeilijk verkroppen. ,,De doelpunten van AZ kwamen echt uit de lucht vallen, vond ik. Bij de eerste treffer ging het fout in de omschakeling, de tweede was een keepersfout en bij de beslissende goal staan we niet op te letten. We hebben er alles aan gedaan om het AZ zo moeilijk mogelijk te maken, afjagen, druk geven en gedurfd spelen als het kon. Mijn wissels had ik vooraf doorgesproken: Post en Lopes zouden na ruim een uur naar de kant gaan, Versluis moest er noodgedwongen uit. We hebben karakter getoond, maar het levert niets op. Deze wedstrijd geeft een goed gevoel, maar deze avond telt pas echt als we komende zondag voor de competitie van SC Veendam winnen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

Uiteraard maakte fotograaf Tim Versnel ook een fotoreportage van de bekerwedstrijd tussen FC Dordrecht en AZ.

Klik hier om de foto’s te bekijken en/of na te bestellen

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.