De details maken het verschil

Het competitieloze weekend gaf coach Harry van den Ham de gelegenheid om verder te bouwen aan zijn team.
“De eerste week was vooral een rouwweek na de verloren wedstrijd tegen Jong Ajax. We hebben toen veel werk verricht op conditioneel en mentaal vlak.
Deze week hebben we weer stappen gemaakt met ons positiespel. Tegen Jong Ajax lieten we zien dat we kunnen voetballen maar het gaat om rendement.
Kansen creëren is goed maar dan heb ik liever minder kansen en dan wél scoren.”

In de voorbereiding wist FC Dordrecht met tien man van RKC te winnen, maar dat zegt niet veel aangezien beide teams zich verder ontwikkeld hebben.
De trainer heeft dus uitvoerig naar de wedstrijdbeelden gekeken van de tegenstander.
“Ik ken Wormgoor en Coster nog uit de tijd dat ze hier voetbalden. RKC speelt met de punt naar voren, met Valpoort in de spits die er inmiddels al zes heeft gescoord.
Maar uiteindelijk gaat het erom dat wanneer wij de bal hebben, de tegenstander niks kan doen.”

Voor de wedstrijd in Waalwijk wordt het voor de trainer nog even puzzelen wie er in de basis staan.
“Ik ben er nog niet helemaal uit hoe we morgen gaan spelen. Spelers kunnen even goed zijn maar dan maken de details het verschil.”

De Supportersvereniging organiseert een bus- en autocombi naar deze wedstrijd.
De buscombi is inmiddels vol maar voor de autocombi (à € 6 per persoon) kan er nog worden ingeschreven in het supportershome op donderdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
De toegangskaarten en routebeschrijvingen worden morgen tussen 18.30 en 19.00 uur uitgereikt aan de supporters die met de auto naar Waalwijk afreizen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.