Dapper FC Dordrecht houdt lang stand in Eindhoven

Na een onrustige week gaat het vanaf half drie weer gewoon om voetbal. FC Dordrecht is afgereisd naar de koploper PSV, die afgelopen donderdag nog actief waren in de Europa League.

FC Dordrecht had een week de tijd om de nederlaag in Utrecht te verwerken, waarna er intern maatregelen werden getroffen. Op donderdag hebben de club en Ernie Brandts besloten de samenwerking te beëindigen. Gérard de Nooijer zal aankomende wedstrijd de rol van interim-trainer voor zijn rekening nemen.

De Nooijer kan vandaag niet beschikken over Giovanni Korte, Funso Ojo, Josimar Lima en Marvin Peersman. Sean Klaiber was onzeker wegens ziekte, maar is voldoende hersteld en start in de basis. Het centrale verdedigingsduo zal bestaan uit Dordtenaar Ilias Haddad en William Troost­-Ekong.

Al vroeg in de wedstrijd is het gevaarlijk voor het doel van Filip Kurto. In de vierde minuut werkt Jeffry Fortes onder druk een bal in het eigen net. PSV probeert door te drukken, maar vindt daarbij veel Dordtse verdedigers en doelman Kurto op haar pad.

Uit de vele hoekschoppen kan PSV maar weinig gevaar stichten en Dordt houdt voorlopig stand. Zelf komt het via Mart Lieder eenmaal tot een doelpoging, maar zijn schot gaat hoog over het doel van Zoet.

Na een half uur spelen wordt Depay door Kurto neergelegd in de zestienmeter, maar dit gebeurt na een buitenspelsignaal van de assistent scheidsrechter. Voor de rust is Wijnaldum nog eenmaal dichtbij de tweede treffer voor PSV, maar weer vindt hij Kurto op zijn pad.

Na rust komt Dordt verrassend goed terug in de wedstrijd. Klaiber is een schot dichtbij de gelijkmaker, uit de corner raakt Steenvoorden met een kopbal de lat. Het Philips Stadion schrikt wakker en dat is een compliment voor de bezoekers. Zuur is het dan dat een lichte overtreding van Haddad wordt bestraft met geel en een strafschop. Die wordt door Luuk de Jong binnengewerkt.

Na de tweede tegentreffer geven de Schapenkoppen nog niet op. Wederom Klaiber haalt geweldig uit en de bal komt via de lat weer terug in het veld. De beelden liegen niet, de bal was achter de lijn. De arbiter besluit echter anders en laat doorspelen. Het doelpunt van Bruma gooit de wedstrijd definitief in het slot, want na de 3­-0 kruipt de wedstrijd naar het laatste fluitsignaal toe.

Scoreverloop
1-­0 4′ Fortes (eigen doelpunt)
2-­0 62′ De Jong (penalty)
3-­0 70′ Bruma

Opstellingen

FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-­Ekong, Gosens (73′ Van Haaren), Van Overeem, Steenvoorden, Klaiber, Van Deelen, Lieder (78′ Slory), Pisas (70′ Ten Voorde).
PSV Eindhoven: Zoet; Brenet, Isimat, Bruma, Willems; Wijnaldum, Guardado (72′ Hendrix), Maher; Narsingh (65′ Locadia), De Jong (85′ Vloet), Depay.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Vink gaf gele kaarten aan Haddad en Gosens.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.