Cruciale wedstrijd in Doetinchem

Maandagavond om 20.00 uur wordt er afgetrapt in De Vijverberg. De Graafschap, op de vijfde plaats, neemt het op tegen FC Dordrecht, de nummer zeven van de ranglijst. Het belooft een spannende wedstrijd te worden!

 

De Graafschap

De Graafschap staat op de vijfde plaats met 29 punten en draaien hiermee een prima seizoen. Na de verliespartij tegen Jong AZ eind oktober heeft de ploeg uit Gelderland alle wedstrijden gewonnen, tot aan vorige week vrijdag toen er 2-0 werd verloren van Jong FC Utrecht. De Graafschap is een ploeg die niet vaak scoort, er werd in 16 wedstrijden 19 keer gescoord en ze kregen 19 tegengoals. Bijzonder aan de overwinningen van de Doetinchemmers is dat er maar één keer werd gewonnen met twee goals of meer verschil, alle overige gewonnen wedstrijden werden met de minimale marge gewonnen.

De Graafschap is, net als FC Dordrecht, een ploeg die meerdere makkelijke doelpuntenmakers in de ploeg heeft. Önal en Collyn scoorde beide al vier keer, Bosilj scoorde driemaal. Als het gaat om assist is er wel iemand die er bovenuit, vleugelverdediger Alexander Bütnerr gaf er al vier.

De bekendste spelers die de overstap tussen FC Dordrecht en De Graafschap maakte zijn Virgil Breetveld en Toine van Huizen. Virgil Breetveld maakte in 1994 de overstap naar Doetinchem, voor de Dordtenaren speelde hij bijna veertig wedstrijden. In het shirt van De Graafschap speelde hij ruim vijftig wedstrijden. Toine van Huizen maakte twee jaar geleden de overstap van De Graafschap naar FC Dordrecht. De centrale verdediger speelde voor beide clubs ongeveer zestig wedstrijden, hij was voor beide teams bij vier goals betrokken.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht verloor deze competitie pas twee keer en staat op de zevende plaats. De Dordtenaren zijn degene met de meeste gelijke spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Ook als het gaat om doelpunten zijn de Dordtse spelers goed bezig, op Cambuur na heeft FC Dordrecht de meeste doelpunten gescoord, namelijk 35.

In het duel met ADO Den Haag, dat in 2-2 eindigde, zagen we een ontketende Sebaoui. Hij wist één keer te scoren en bij de 2-1 (eigen goal) had hij het grootste aandeel. Kriwak, de spits in vorm, leidde FC Dordrecht met twee goals naar de overwinning tegen Roda JC. De Oostenrijker scoorde al acht keer in de competitie en Schuurman gaf al acht assists.

 

Onderlinge balans

Onderling is De Graafschap in het voordeel. Van de 56 gespeelde wedstrijden won FC Dordrecht er maar 14, de Doetinchemmers kwamen 26 keer als winnaar uit de bus. Vorig jaar werd er bij De Graafschap met 1-1 gelijk gespeeld.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter van dienst op de maandagavond is Nick Smit, hij wordt geassisteerd door Van Marrewijk, Pelgröm en vierde official Stegeman. Smit floot vorige seizoen de verliespartijen tegen Jong Ajax en Jong AZ.

Weet FC Dordrecht de goede lijn van het duel tegen ADO Den Haag door te trekken in Doetinchem? Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl of kijk live op ESPN naar de wedstrijd!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.