Complimenten voor Hahn bij Jong Oranje

Met een grote grijns incasseerde Warner Hahn de complimenten voor zijn optreden bij Jong Oranje na de EK-kwalificatiewedstrijd met Schotland. De doelman van FC Dordrecht, de enige speler uit de eerste divisie in het basisteam van bondscoach Albert Stuivenberg, koesterde zijn ‘clean sheet’ na de 4-0 triomf.

,,Ik heb een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden,” blikte Hahn tevreden terug. ,,Bovendien kon ik belangrijk zijn voor het team.” De sluitpost verrichte een belangrijke redding bij een 1-0 voorsprong voor Jong Oranje. ,,Ik kwam één-tegen-één te staan tegenover die jongen (Ryan Fraser, red.) en kon met een reflex de bal uit het doel houden. Het is lekker als je belangrijk kunt zijn voor de ploeg.”

Bondscoach Stuivenberg toonde zich na afloop kritisch over de verrichtingen van zijn elftal. Hahn kon zich wel vinden in die houding. ,,Als je naar onze basisformatie kijkt, dan hebben we een ploeg met belachelijk veel kwaliteit. Tot die 1-0 voorsprong ging het heel moeizaam, daarna namen we alsnog makkelijk afstand. Maar het kan en moet beter,” aldus de Rotterdammer, die niet verrast was over zijn basisplek. ,,Tijdens de training, toen de hesjes verdeeld werden, wist ik al dat ik ging keepen.”

Vandaag reist Jong Oranje af naar Luxemburg, waar maandag het volgende kwalificatieduel wacht. Vanavond tracht Warner Hahn zo goed en zo kwaad als het gaat de verrichtingen van FC Dordrecht tegen VVV-Venlo te volgen. ,,Voorbije maandag heb ik de wedstrijd van FC Dordrecht bij De Graafschap op de radio gevolgd. Ik moet zeggen, dat is toch niet mijn ding hoor. Ik speel liever, want de spanning was op deze manier bijzonder groot. Na de winnende goal van Erixon Danso in blessuretijd heb ik wel even op mijn bed staan dansen. Het is ook goed om te horen dat mijn vervanger Robbert te Loeke prima overeind is gebleven. Vanavond probeer ik weer live de wedstrijd te volgen, al moet het via een illegale stream haha.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.