Column Emile v/d Velde over Theo Bos

Dit is de column van Emile van de Velde over Theo Bos uit Dordt Nu van donderdag 12 januari.

Column Emile van de Velde over Theo Bos.

Theo pak ‘m terug!

‘Maar liefst vijftien (15!) seizoenen speelde Theo Bos als voetballer voor Vitesse. Niet als dartele vleugelspeler of scorende spits, maar altijd als bijtertje in het hart van de ploeg. ‘Mister Vitesse’ was een echte aanvoerder, een rots in de branding voor zijn club, voor de supporters en voor zijn mede-spelers. Weinig tegenstanders kregen Theo Bos er onder, niemand kwam er langs. ‘Theo pak ‘m terug!’, schreeuwden de Arnhemse supporters om de knokkende Bos een hart onder de riem te steken als ie weer eens op jacht naar de bal moest.

Een hart onder de riem is wat de huidige trainer van FC Dordrecht nu meer dan ooit nodig heeft. Komende tijd gaat hij de strijd aan met de meeste gevreesde tegenstander van allemaal. Als er iemand is die zich er ook dit keer in vastbijt en niet loslaat tot ie gewonnen heeft, lijkt het me Theo wel. Al is de strijd nog zo oneerlijk, Theo heeft besloten dat hij zal blijven knokken zoals ie al zijn hele carrière heeft gedaan. Knokken tegen een tegenstander die nu helaas belangrijker is dan de tegenstanders op het veld.

Vrijdag laten de supporters van Theo Bos aan de Krommedijk merken dat ze hem steunen in die strijd. Het zullen supporters van allerlei gading zijn, van allerlei clubs en in woord en gebaar. Ik hoop dat Theo Bos moed put uit die steun. Want het kan en mág niet zo zijn dat zijn laatste overwinning een 3-1 op de Eagles was.

Pak ‘m terug Theo, die klote-tumor…’

Emile van de Velde

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.