Collectief Dordts gevoel: er had meer ingezeten

SC Cambuur-uit draaide voor FC Dordrecht, evenals de voorbije seizoenen, op een teleurstelling uit. Maar het besef dat er – in tegenstelling tot de meest recente kansloze expedities naar Leeuwarden – meer in had gezeten dan de 2-1 nederlaag, was gemeengoed in de Dordtse gedachtengang na afloop.

,,Dit was totaal onnodig,” reageerde interim-trainer Harry van den Ham. ,,Iedereen is er doodziek van. Wij bepaalden de eerste 20 à 25 minuten het spelbeeld, wilden weer dominant spelen en slaagden daar ook in. We waren de bovenliggende partij, maar we helpen SC Cambuur vervolgens in de wedstrijd. Danny Post maakt onnodig een overtreding aan de zijkant, de vrije trap leidt vervolgens tot een schot op de lat, het publiek van de thuisploeg schrikt wakker en Cambuur heeft de schwung weer te pakken. Bij de eerste tegentreffer staan mijn twee centrale verdedigers elkaar aan te kijken, waardoor dat doelpunt zomaar uit de lucht komt vallen. Dit zijn topwedstrijden, daar mag en kan dit gewoon niet gebeuren.”

Na de 2-0 van Erik Bakker toonde FC Dordrecht nog wel mentale veerkracht. ,,Dat is toch ook wel een kwaliteit van ons,” vond de keuzeheer. ,,Maar er overheerst een katterig gevoel. Aan de andere kant laten we in de aanvangsfase van het seizoen toch te veel punten liggen. Dat gebeurde ons bij FC Emmen, het geschiedde bij FC Oss en deze wedstrijd hadden we minimaal een puntje verdiend gezien het wedstrijd beeld. We kunnen tot de top behoren, maar moeten dat zelf afdwingen.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto: Jupiler League / Proshots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.