Collecte Fonds Gehandicaptensport

Aanstaande vrijdag wordt voorafgaand aan de wedstrijd FC Dordrecht tegen De Graafschap bij de ingangen van de Krommedijk door G-voetballers en vrijwilligers van Fonds Gehandicaptensport gecollecteerd. FC Dordrecht toont ook op dit gebied zijn maatschappelijke betrokkenheid en heeft met deze collecte een naam hoog te houden.

Fonds Gehandicaptensport zet in om sport voor iedereen mogelijk te maken, het steunt zowel sporters met een lichamelijke-, zintuiglijke- als een verstandelijke handicap.

Ook dit jaar gaan er weer duizenden enthousiaste vrijwilligers als collectant langs de deur in de week van 7 tot en met 13 april onder het motto: ‘om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig’.

Denk aan gespecialiseerde begeleiding en vervoer, aangepast sport- en spelmateriaal en accommodaties die toegankelijk moeten worden gemaakt. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt dit en probeert extra financiële drempels weg te nemen.

Sport maakt fit voor het leven. Voor gehandicapte mensen is sport meer noodzaak dan luxe. Trappen nemen, hoge schappen in de supermarkt bereiken, geld pinnen of van A naar B reizen. Veel dagelijkse bezigheden leveren veel extra inspanningen op waarvoor een optimale conditie is vereist. Op dit moment blijft de sportdeelname van mensen met een handicap nog sterk achter bij sportdeelname van mensen zonder handicap. Gemiddeld sporten mensen met een handicap 33% minder dan mensen zonder handicap.

In samenwerking met de Coöperatie Eerste Divisie (CED), Special Olympics Nederland en Fonds Gehandicaptensport werken sinds 2004 jaarlijks vele clubs uit de Jupiler League mee om deze actie succesvol te maken.

Geef aan Fonds Gehandicaptensport tijdens deze fantastische actie en help mee om sport voor deze G-voetballers direct mogelijk te maken! Ook FC Dordrecht steunt het G-voetbal en zal tijdens de wedstrijd een shirt van FC Dordrecht veilen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het G-voetbal.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.