Clean sheet voor doelman Nick van der Ploeg

Voor de tweede maal in vier dagen hield doelman Nick van der Ploeg de nul voor FC Dordrecht. Maar de omstandigheden in Den Bosch waren, na de basisplek van enkele dagen eerder in Spakenburg tegen IJsselmeervogels, heel anders voor hem.

,,Ik had geen oog voor Stef toen hij eruit moest, want ik was me puur aan het richten op mijn invalbeurt. Pas in de rust heb ik me over zijn situatie kunnen laten informeren. Aanvankelijk was het heel hectisch. We stonden niet goed, hadden moeite met de speelwijze van FC Den Bosch. Bij die zwabberbal van Vlug had ik geluk. Daarna was het een zaak van concentratie houden in een wedstrijd waarin weinig kansen waren. Dan is het lekker dat ik kort voor tijd die inzet van Van Weert met mijn voet kon redden. De nul houden en een ‘clean sheet’ houden, dat was alles wat ik vanavond kon doen.”

Van der Ploeg is aangewezen op invalbeurten en bekerduels, nadat trainer Theo Bos voor aanvang van dit seizoen Stef Doedée tot zijn vaste nummer één tussen de palen bombardeerde. ,,Een situatie waar ik geen vrede mee heb. Maar ik moet me erbij neerleggen, scherp zijn als dat gevraagd wordt.”

Trainer Theo Bos was blij dat hij de confrontatie met zijn oude club niet verloor. ,,Voetballend hebben we heel weinig kunnen laten zien, maar FC Den Bosch heeft ook weinig gecreëerd. In balbezit waren we erg onrustig, konden de bal voorin ook niet vasthouden. Ik wisselde Curiel halverwege al omdat hij last had van zijn kuit. Na rust werd het er aanvallend niet beter op. Maar uit bij Den Bosch een punt pakken, daar kan ik wel mee leven.”

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.