Claudio Braga nieuwe hoofdtrainer van FC Dordrecht

Met trots kondigen wij aan dat Claudio Braga per 1 januari 2019 voor anderhalf jaar in dienst treedt als hoofdtrainer van FC Dordrecht.

Op basis van de ideale profielschets en de beschikbaarheid van gekwalificeerde trainers had FC Dordrecht een shortlist samengesteld. Na een oriëntatieronde bleek Claudio Braga de beste match te hebben met de wensen van de Dordtse BVO.

Quote Peter Drijver, technische manager FC Dordrecht:

“Claudio Braga is in onze ogen de meest geschikte kandidaat gebleken. Hij heeft als trainer een brede ervaring bij diverse clubs zowel in de jeugdopleiding als bij eerste elftallen, zoals laatst bij het onder zijn leiding gepromoveerde Fortuna Sittard. Nog belangrijker dan zijn professionele kwaliteiten zijn Claudio’s persoonlijke eigenschappen. Hij is positief, rustig, open en collegiaal. Dit is gebleken uit de diverse referenties en uit de gesprekken, die ik , Hans de Zeeuw en Scott Calderwood met hem hebben gevoerd bij zijn bezoeken aan de club, trainingen en de laatste wedstrijd tegen Jong Utrecht.”

Trainerscarrière Claudio Braga:

De in Portugal geboren (23-11-1974) Claudio Braga woont sinds zijn jeugd in Nederland en heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring als voetbaltrainer. Hij functioneerde als jeugdtrainer bij Excelsior, Sparta, Feyenoord, PSV en FC Utrecht. Bij Fortuna Sittard begon Claudio als hoofd jeugdopleiding. Na het ontslag van toenmalige hoofdtrainer Sunday Oliseh maakte hij het seizoen 2017-2018 af als interim hoofdtrainer en leidde hij Fortuna Sittard naar de eredivisie. Claudio heeft ook ervaring opgedaan in de hoogste Portugese divisie. Bij Vitoria Setúbal als assistent-trainer en bij CS Maritimo als hoofdtrainer.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.