Categorie indeling FC Dordrecht

In de media verschenen wat berichten omtrent de Categorie 1 status van FC Dordrecht. Wij willen deze berichten graag voor u verduidelijken.

FC Dordrecht is een half jaar geleden door de KNVB in Categorie 1 ingedeeld. Dit naar aanleiding van een interne administratieve fout die door de KNVB niet meer hersteld mocht worden omdat de deadline was verstreken.
FC Dordrecht heeft een plan van aanpak opgesteld waarbij werd ingezet op een terugkeer naar de veilige Categorie 2 binnen een jaar.
In het eerste meetmoment (in maart) heeft FC Dordrecht voldoende punten behaald voor een Categorie 2 status voor dat betreffende meetmoment.

Conform de KNVB regels moet een club twee keer aansluitend een Categorie 2 status krijgen (65 punten of meer) om definitief terug te keren.
Maandag 15 juni aanstaande zullen we de begroting voor het seizoen 2015-2016 inleveren bij de KNVB. Deze begroting is het tweede meetmoment.
Het bestuur en de directie gaan ervan uit dat de ingeleverde begroting voor voldoende punten zorgt en dat daarmee FC Dordrecht met ingang van het nieuwe seizoen in Categorie 2 zit. Zoals de cijfers er nu uit zien zal de club inderdaad het eredivisie jaar afsluiten met een mooie winst.

We hopen aankomend seizoen de positieve lijn voort te kunnen zetten mede dankzij de steun van de sponsors en supporters die inmiddels hun Businessclub lidmaatschap/seizoenkaart hebben verlengd.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.