Bus houdt de deur open

Eigen doelpunt van ‘Eagle’ komt FC Dordrecht goed uit

De deur naar de play-offs is voor FC Dordrecht nog niet dichtgeslagen. Dankzij een eigen treffer van Dave Bus hield het elftal van trainer Henny Lee Go Ahead Eagles op een 1-1 gelijkspel en bleef de averij ten opzichte van de wel zegevierende concurrent FC Den Bosch binnen de perken.

Met dat punt mocht de thuisploeg de handjes dichtknijpen, want voetballend dwong FC Dordrecht bar weinig af tegen de solide opererende Deventenaren. De eigen treffer van Bus, die negen minuten voor sluitingstijd zijn doelman Sergio Padt verraste door een bal te scherp terug te koppen, was een geschenk op een vrijdag die dreigde allesbehalve goed te zijn. FC Den Bosch, dat puntgelijk was begonnen aan speelronde 32, won namelijk comfortabel bij FC Emmen (0-3) en nam zo niet drie maar twee punten voorsprong op Lee cum suis.

,,Voor rust speelden we verkrampt, waren we alleen maar bezig met reactievoetbal,” was de opinie van de Utrechtse oefenmeester. ,,Na rust waren we meer onszelf, hebben we beduidend meer strijd geleverd. Gezien het verloop moeten we niet blij zijn met het spel, maar wel met het resultaat.”

In deel één was er van opbouw bij het vertimmerde FC Dordrecht, waar Didi Longuet zijn rentree maakte in een laatste lijn met Johan Versluis en Mawouna Amevor en Bart van Hintum als controleur op het middenveld, totaal geen sprake. ‘Lange halen, gauw thuis’ was het devies en daar hadden de Eagles totaal geen moeite mee. De gasten hielden zelf het veld groot, gingen de duels uit de weg en voetbalden makkelijk. De voorsprong, aangetekend door Michal Janota die alle tijd kreeg om aan te nemen en aan te leggen, was dikverdiend.

Met Renaldo Jongebloet in de gelederen voor de totaal onzichtbare Marcel van der Sloot ging de thuisploeg na de pauze met twee diepe spitsen (Lopes en Jongebloet) en Curiel en Kalisse vanaf de zijkanten spelen. Van Hintum zakte terug naar de linksbackpositie, Kai van Hese schoof een linie op. Van Hese was al na drie minuten aangeslagen naar de grond gegaan toen hij onzacht in aanraking kwam met de elleboog van Luis Pedro, de kwelgeest van FC Dordrecht tijdens de met 8-0 verloren uitwedstrijd. ,,Ik ben na die tik even naar binnen geweest. Mijn neus stond scheef en er werd gevreesd dat ‘ie gebroken was. In de rust is er beslist dat ik toch door kon gaan, maar voor de zekerheid zal ik toch naar het ziekenhuis moeten,” aldus de huurling van ADO Den Haag, die hoopt bij FC Dordrecht een langere verbintenis af te dwingen omdat de optie in zijn contract in de residentie niet gelicht wordt.

De beul van Van Hese, Luis Pedro, had Go Ahead Eagles in de veilige haven moeten loodsen. Helemaal vrij voor Doedée geselde de voormalig speler van Excelsior de binnenkant van de paal, waardoor de beslissing uitbleef. Kalisse, de man met de meeste dreiging bij FC Dordrecht, verleidde aan de andere kant Padt tweemaal tot een save. Op de kopbal van Bus was hij geslagen en dat kwam FC Dordrecht erg goed uit.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Longuet (82. Diao), Versluis, Amevor, Van Hese (75. Quekel); Hulst, Van Hintum, Van der Sloot (46. Jongebloet); Kalisse, Lopes, Curiel.

Go Ahead Eagles: Padt; Droste, Bus, Heerkens, Vosselman; Schuurman (65. Kobussen), Janota, Hollart; Gerritsen, Pedro, Klok.

Bijzonderheden: Arbiter Dennis Higler gaf geel aan Mawouna Amevor van FC Dordrecht en Luis Pedro van Go Ahead Eagles.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.